Тервел. Местна инициативна група (МИГ) Тервел-Крушари публикува за обществено обсъждане

...
Тервел. Местна инициативна група (МИГ) Тервел-Крушари публикува за обществено обсъждане
Коментари Харесай

МИГ Тервел-Крушари публикува за обществено обсъждане условията за прием по подмярка „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“

Тервел. Местна инициативна група (МИГ) Тервел-Крушари разгласява за публично разискване изискванията за банкет по подмярка „ Инвестиции в поддръжка на неземеделски действия “. Това оповестиха от екипа на Областен информативен център - Добрич, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Публичното разискване е в подтекста идния банкет на планови оферти по тази подмярка на мярка M06 „ Развитие на стопанства и предприятия “.

Представени са изискванията за кандидатстване по процедура за асортимент на планови оферти с планувани индикативни периоди:
- първи банкет, начало 14 февруари 2022 година / краен период 31 март 2022 г.;
- втори банкет, начало 9 май 2022 година / краен период 30 юни 2022 г.;
- трети банкет, начало 15 август 2022 година / краен период 30 септември 2022 г,

Вторият и трети банкет по мярката ще бъдат оповестени след привършване на Първи банкет и надлежно Втори банкет, само и единствено при разполагаем остатъчен финансов запас, образуван като разлика сред в началото утвърдената сума по мярката от Стратегията и общата сума на избрания финансов запас за утвърдените в актуалната процедура планове. Подмярка 6.4. има за цел да предизвиква нови и да развива съществуващи неземеделски действия в територията на деяние на Местната инициативна група (МИГ).

По мярката ще се поддържат микропредприятия на територията на МИГ Тервел - Крушари посредством: подкрепяне на вложения в неземеделски действия, в това число на производства, за развиването на конкурентоспособността на селския район; поощряване на капиталовите действия, с цел да се подкрепи основаването на претовареност и да се благоприятства диверсификацията на неземеделските дейности; възстановяване достъпа до услуги за популацията от селския регион.

Проектните оферти могат да се подават електронно посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН 2020), с потреблението на дипломиран електронен подпис(КЕП). Проектът на Условията за кандидатстване, е оповестен на съображение член 26, алинея 4 от Закона за ръководство на средства от структурните и капиталовите фондове. Писмени оферти и мнения по плана на насоките могат да се изпращат в период до 13.01.2022 година до 17,30 часа на е-поща: [email protected]. Повече информация може да се откри на уеб адрес:.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР