Терористите от Ал Кайда, обединени с туркомански банди и групи

...
Терористите от Ал Кайда, обединени с туркомански банди и групи
Коментари Харесай

Вълни от смъртници: „Ал Кайда” предприела мощно настъпление в Идлиб

Терористите от Ал Кайда, обединени с туркомански банди и групи от Свободната сирийска войска (ССА) през вчерашния ден, петък, почнали ново мощно нахлуване против държавните войски на границата сред провинциите Хама и Идлиб. Съобщението е на x-true.info. Главни цели на бандите станали защитата на сирийската войска в Ацхан (северната част на Хама) и в Рабиах (южната част на Идлиб. Първи в офанзива тръгнали смъртници с „ шахидмобили”.

Обшита със стоманени листове БМП-1 денонощие по-рано била докарана на фронта в южната част на Идлиб. Повече от 20 часа адската машина чакала своя час и вечерта в петък е изпратена против позициите на сирийската войска по време на пердах за значимото населено място Синжар.

Младият джихадист обаче не съумял да прокара БМП-1 към село Талаб северно от Синджар и бил погубен от огъня на Tiger Force.

За денонощието трима смъртника се взривили в района. Въпреки това защитата на армията не била пробита.

Значителните жертви на „ Ахрар аш-Шам” принудили „ Джебхат ан-Нусра” да хвърли свои сили на този фронт.

В същото време към мястото на яростните боеве за авиобазата Абу Духур от юг доближават обилни сили на сирийската войска и „ Хизбула”.

Когато двете групировки се съединят, те ще изолират джихадистките банди в източен Идлиб от снабдителните линии с Турция, предвижда x-true.info.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР