Терористичната държава Русия е концентрирала повече от 70 хиляди военни

...
Терористичната държава Русия е концентрирала повече от 70 хиляди военни
Коментари Харесай

Руските терористи търпят огромни загуби в Херсонска област - унищожен е 70 % от състава на щурмовите им групи

Терористичната страна Русия е концентрирала повече от 70 хиляди военни във краткотрайно окупираните елементи на Херсонска и Донецка област. В същото време съветските нашественици търпят големи загуби при осъществяване на щурмови дейности - до момента в който организират такива интервенции, руснаците губят до 70% от личния състав във всяка щурмова група.
 
Поради тежките загуби съветските окупатори са принудени непрекъснато да маневрират и да трансферират своите подразделения в разнообразни направления. Това съобщи ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Южните отбранителни сили Наталия Гуменюк в ефира на националния телемаратон.
 
 Руски загуби в жива мощ и бойна техника Руски загуби в жива мощ и бойна техника Източник: Ройтерс
" При тях има непрекъсната разновидност както във връзка с количеството, по този начин и във връзка с качеството. Защото, страдайки от несполучливи щурмови интервенции, те губят до 70% от личния състав си във всяка щурмова група. Така че подразделенията им са принудени непрекъснато да маневрират и да се трансферират в разнообразни направления. Сега общото групиране на врага на левия бряг (Херсонска област, Запорожие) се прави оценка на повече от 70 хиляди души жива мощ и стотици единици оръжие и техника ", сподели Гуменюк.
 
В същото време съветските окупатори не хвърлят всичките си сили на фронтовата линия. Те държат част от тях откъм гърба, откъдето при нужда ги притеглят като спомагателен запас.
 
В същото време Гуменюк означи, че като цяло обстановката на окупирания ляв бряг на Херсонска област в този момент е доста сложна. Говорителката съобщи, че съветските окупатори интензивно нападат позициите на украинските военни, а динамичността на нападенията изтощава бранителите на Украйна. Така че, в случай че предния ден нашествениците са създали единствено три опита да ги щурмуват, то през 2 февруари към този момент е имало 13 такива опита.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР