Терорист от групировката Ислямска държава (ДАЕШ), който е подготвял атентат

...
Терорист от групировката Ислямска държава (ДАЕШ), който е подготвял атентат
Коментари Харесай

Терорист от Ислямска държава бе задържан в Турция, подготвял е атентат в новогодишната нощ

Терорист от групировката " Ислямска страна " (ДАЕШ), който е подготвял атентат на многолюдно място в новогодишната нощ, е бил арестуван в турския егейски окръг Афионкарахисар, съобщи турската организация Ихляс, представена от Българска телеграфна агенция.

Екипите от отдела за битка против тероризма на турската полиция са подхванали интервенцията по сигнал, че иракски жител е проучвал места, на които се събират евреи и християни. Той е проучвал и разновидности за нахлуване в търговски или развлекателен център.

Лайт Раад Заид ал/Рифат, с кодово име Абу Шуайб, за който е открито, че минал през образование за осъществяване на гибелен атентат, е бил хванат на 29 декември при антитерористичната интервенция на турската полиция. Той е бил хванат в къщата, в която живеел чартърен в Афионкарахисар.

През 2013 година Турция стана една от първите страни, които оповестиха " Ислямска страна " за терористична формация.

Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж, като са осъществени минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други. При атентат в клуб " Реина " в Истанбул в нощта против 1 януари 2017 година, осъществен от " Ислямска страна ", бяха убити 39 души, а 79 бяха ранени.

На 13 ноември т.г. при бомбен атентат на истанбулския бул. " Истиклял " починаха шестима души, а 81 бяха ранени. Турските управляващи упрекнаха за нападението Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийското й отклонение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР