Терорът стана ежедневие в Европа. За последните две години има

...
Терорът стана ежедневие в Европа. За последните две години има
Коментари Харесай

Алекс Алексиев: Терорът стана ежедневие в Европа

Терорът стана всекидневие в Европа. За последните две години има 150 опита за атентати, някои от които съумяха за жалост.

Това сподели в утринния блок на БТВ Алекс Алексиев, специалист по антитероризъм. "Голяма част от мигрантите нямат визия за европейските правила и нрави. Те са стопански мигранти, които не би трябвало да получават леговище, тъй като не бягат от войни и военни дейности. За страдание и мигрантите, които са родени в Европа, започнаха да се радикализират. Те живеят на държавни разходи и считат европейсците за неверници. Европа не я чака нищо положително. Гаврите с немски девойки на Нова година в Кьолн бяха осъществени от афганистанци. В Афганистан 90% от мъжете са на мнение, че единственият закон е шериата и дамите нямат никакви права. Какво да чакаме от тези хора ", попита той.

"Не мога да кажа дали сме подготвени за терористична офанзива, тъй като не съм в службите. Идеята, че такова нещо не може да се случи в България е нелепа, както е нелепа и концепцията такова нещо да се случи. Българските турци не се подават елементарно на радикализация. Виждате, че на такава радикализация се поддават роми и помаци. Източна Европа е доста по-малко забавна за терористите, в сравнение с Западна Европа. Службите би трябвало деликатно да наблюдават радикализиращите се детайли ", приключи Алексиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР