Термокамери ще бъдат разположени във всички културни институти, сред които

...
Термокамери ще бъдат разположени във всички културни институти, сред които
Коментари Харесай

Термокамери в кината и театрите след края на изолацията

Термокамери ще бъдат ситуирани във всички културни институти, измежду които кина и театри, откакто бъдат анулирани ограничаващите ограничения за визитите им. Целта е фенът да бъде спокоен за своето здраве. В момента Министерството на културата създава механизъм за организирането на набирането и монтирането им.

„ Този вирус ще продължи да съществува, по тази причина ще сложим термокамери, които да мерят температурата на феновете. Така те ще са по-спокойни, когато посещават културни събития. А нашите събития постоянно са свързани с визитата на доста хора “, съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на културата Боил Банов.

За да помогне на свободните актьори сега, Министерството на културата ще пренасочи парите за финансови разноски към разнообразни стратегии и планове, изясни Банов. По думите му, тези, които се възползват от мярката три месеца заплати плюс осигуровки, не може да се възползват от мярката 1 500 лв. на месец безлихвен заем. Очаква се да бъде изработен и указател на свободните актьори у нас, защото у нас 25% от артистите са свободни.

„ Сериозно ще се усилят парите за основаване на нов артикул и за разпространяване на към този момент основани такива. Ще бъде продължен срокът на плановете, ще се трансформират и изискванията в частта административни разноски, които до в този момент са били 10%. Сега това перо ще се качи най-малко на 25%. Всички заети ще могат да имат заплата през плана ”, сподели още Боил Банов.

Гарантирани са заплати и осигуровки за държавните културни институти за двата месеца изключително състояние плюс още до 6 месеца.

В пауза е и следствието и описването на сбирката от антики на Васил Божков, заяви Банов. “Има известно прекъсване на нещата към сбирката на Божков. Невъзможността хората да се събират на едно място въздейства и върху следствено-процесуалните дейности. Засега са в пауза “, сподели още министърът на културата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР