Терминът тектонично оръжие и синонимът му сеизмично оръжие е въведен

...
Терминът тектонично оръжие и синонимът му сеизмично оръжие е въведен
Коментари Харесай

Защо Америка се нуждае от оръжието на Апокалипсиса?

Терминът " тектонично оръжие " и синонимът му " сеизмично оръжие " е въведен в обращение през 1992 година от член-кореспондент на Академията на науките на Съюз на съветските социалистически републики А. Николаев, който го дефинира като нещо, което може да провокира разрушително земетресение, употребявайки насъбраната тектонична сила на земните глъбини.

Първите опити в създаването на тектонични оръжия бяха извършени по време на Втората международна война в Нова Зеландия, когато американският флот започва плана Seal (Печат). В Откровението на Йоан Богослов ангелите разчупват печатите от свитъците, предизвиквайки Апокалипсиса...

Идеята за плана се ражда през 1943 година от американския офицер Е. А. Гибсън. Наблюдавайки работата на инженерните отдели, които използваха взривни заряди за подводни работи, той вижда, че в този случай се образуват мощни талази. Гибсън допусна, че посредством детониране на мощен заряд под вода може да се сътвори гигантска разрушителна вълна, сравнима по резултат с естествено цунами.

Американският флот се заинтересува от концепцията, виждайки я като опция на атомната бомба. Проектът беше подсилен от държавното управление на Нова Зеландия, което даде тестова площадка за подводна работа.

През 1944 година под управлението на новозеландския професор Томас Лийчи на островите покрай Нова Каледония е тествана по този начин наречената „ цунами бомба “ (Tsunami bomb). За седем месеца са осъществени 3700 тестови гърмежа с дребна мощ. Тестовете са посочили, че едновременната експлозия на няколко взривни заряди с обща мощ от два килотона тротилов еквивалент, сложени на дъното на океана на разстояние към 8 км от брега, може да сътвори разрушителна вълна.

Проектът Seal беше плануван да бъде употребен против имперска Япония, само че атомните бомби " Kid " и " Fat Man " бяха създадени по-бързо и съгласно предварителните калкулации на американските военни са по-ефективни.

Според египетското списание Al Osboa, земетресението и цунамито в Индийския океан през декември 2004 година са били породени от „ бомба цунами “, взривена от американската и израелската войска.

През 2011 година опустошително цунами в Япония провокира пагубна повреда в атомната електроцентрала Фукушима-1. Малко след тази повреда началникът на един от отделите на съветския общоприет щаб полковник Сергей Устюгов в диалог с мен изрази мнение, че гигантското цунами е породено от тектоничните оръжия на американските военни.

През 2013 година изследване на самостоятелния публицист Джим Стоун беше публикувано в американските обществени медии, в което се твърди, че „ бомбата цунами “ е основана от израелците, с цел да попречат на Япония да доставя обогатен уран на Иран.

Косвено удостоверение на тези версии може да бъде изказването на притежателя на атомната електроцентрала Токийската енергийна компания (TEPCO ), че опцията за цунами от подобен мащаб е отвън зоната на рационални догатки.

Съществуват две секретни руски стратегии „ Вулкан ” и „ Меркурий-18 ” (NIR No 2M 08614PK) – „ Метод за отдалечено влияние върху огнището на земетресението с потребление на слаби сеизмични полета и транспорт на силата на детонацията ”.

Тези стратегии бяха координирани от Института по геология на Академията на науките на Азербайджанската ССР, където те бяха ръководени от доктора по физика и математика Икрам Керимов. През 1988 година групата на Керимов стартира първите опити на полигон на 50 километра от град Баткен в Киргизката ССР. Последният тест по програмата „ Вулкан “ се организира през 1992 година

Професорът по геофизика в университета в Лийдс, Роджър Кларк, в обява в списание Nature (1996 г.), оценявайки известията във вестниците за руските стратегии " Меркурий " и " Вулкан ", ориентирани към създаване на тектонични оръжия, способни да предизвикват трусове на дълъг интервал от време разстояние, употребявайки електромагнитно лъчение, означи, че не счита това за невероятно, само че основаването на такива устройства е извънредно малко евентуално. Според обявата в Nature, тези стратегии са били известни на западните геофизици.

По мнението на специалисти от Аналитичния център на съветските стратегически нуклеарни сили и двете руски стратегии за създаване на тектонични оръжия не са дали резултат. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики тези стратегии бяха закрити.

Според Стокхолмския институт за проучване на мира ( SIPRI ), създаването на тектонични оръжия сега е в ход в Съединените щати, Япония, Израел и Бразилия.

През 2005 година Пентагонът започва програмата Robust Nuclear Earth Penetrator (RNEP) за основаване на сеизмични нуклеарни бомби.

Според оценки на американското разузнаване през днешния ден има към 100 евентуални стратегически цели по света за нуклеарни бойни глави, основани по програмата RNEP. По-голямата част от тях се намират на дълбочина не повече от 250 метра от земната повърхнина. Ядрените " пенетратори " ще могат да проникват до 100 метра глинеста почва и до 12 метра средноздрава скалиста почва и да унищожават подземни цели заради тяхната мощ, несравнима с стандартните фугасни муниции.

Проектът за сеизмични бомби се основава на разработките на английския инженер Барнс Уолъс, който откри, че по време на под земята гърмеж почвата се държи като несвиваема течност и ударната вълна се популяризира в нея на огромно разстояние, причинявайки местни сеизмични трептения.

Резултатите от създаването трябваше да бъдат подготвени до 2010 година Случайно ли е, че на 12 януари 2010 година в Хаити стана разрушително земетресение, което унищожи инфраструктурата на страната с 90% и лиши живота на 230 хиляди души, а година по-късно, през март 2011 година, земетресение с магнитуд 9 бала и цунами удариха японския остров Хоншу и унищожиха атомната електроцентрала Фукушима-1, е риторичен въпрос.

Генерал-майор Джоу Чиенхео, шеф на службата за надзор на галактическите обекти на Народноосвободителната войска на Китай, един път съобщи напряко, че земетресението в Съчуан и аномалните проливни дъждове, които предизвикаха всеобщи бедствия през 2008 година, са резултат от тайната военна стратегия на Пентагона „ Времето като умножител на силата “.

Също по този начин е допустимо да се провокира изкуствено земетресение благодарение на магнитохидродинамични (MHD) генератори (разработките на Икрам Керимов са основани на това). Докладът на Руският център за научна информация през 2003 година заяви: „ Пускането на MHD генератор на полигона в Бишкек (Киргизстан) причинявастатистически значимо нарастване на потока от локални трусове в Северен Тиен Шан. Наблюдаваната активизация на сеизмичността не е обвързвана с въздействието на външни фактори като отдалечени трусове, подземни нуклеарни детонации, геомагнитни стихии, гръмотевична интензивност на атмосферата и други

Въздействието на електромагнитните импулси провокира комплицирани пространствени и времеви промени в сеизмичния режим, ускорение на освобождението на сила, насъбрана в кората като цяло в хода на естествените тектонични процеси, под формата на поток от релативно слаби трусове. В същото време активирането на сеизмичността и нейното пространствено преразпределение се случва след стартирането на MHD генератора със забавяне от няколко дни.

„ Известно е, че някои членове на групата на Керимов, по-специално старши откривател в Института по геология на Азербайджанската академия на науките, програмист Джафар Джафаров, работят през днешния ден в Южна Африка за славата на американските оръжия. Е, евентуално е даже по-лесно да се организират полеви проби в Африка, в сравнение с в Хаити “, написа порталът на телевизионния канал Звезда.

Възможно е въз основата на актуалните технологии американската войска да е съумяла да увеличи разрушителната успеваемост на „ сеизмичното оръжие на Керимов “ посредством основаването на доста по-мощни MHD генератори.

Пентагонът не крие, че задачата на създаването на всички типове геофизични оръжия е желанието на Съединени американски щати да останат преобладаваща военна мощ.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР