Терминал за вертикално излитащи и кацащи превозни средства, като например

...
Терминал за вертикално излитащи и кацащи превозни средства, като например
Коментари Харесай

Британска компания ще строи терминал за летящи таксита в Дубай

Терминал за отвесно излитащи и кацащи транспортни средства, като да вземем за пример въздушни таксита, ще свързва най-популярните местоположения в Дубай и ще обезпечава високоскоростно пътешестване с нулеви излъчвания за околната среда.

Проектът е на английската компания Foster + Partners и е създаден в съдействие с компанията за усъвършенствана въздушна подвижност Skyports Infrastructure. Той към този момент е утвърден от шейха на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум.

Терминалът за въздушни таксита ще бъде ситуирана в непосредствена непосредственост до интернационалното летище на Дубай и ще се интегрира със съществуващите летищни мрежи, както и с близките транспортни възли.

Радваме се, че разработихме идея за вертипорт за разрастващата се промишленост, която ще промени метода, по който хората пътуват в Дубай ", съобщи Дейвид Съмърфийлд отнFoster + Partners в известието до пресата. Той прибавя, че терминалът ще се свърже и с дубайското метро, „ с цел да обезпечи безпроблемно и стабилно пътешестване из града за задграничните и локалните пасажери “.

През февруари шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум заяви в Twitter, че през идващите три години в Дубай ще стартират да действат станции за въздушни таксита.

Емирството от дълго време възнамерява въвеждането на летящ авто превоз.

През 2017 година Дубайският орган за пътища и превоз (RTA) разгласи, че има намерение да пусне пътнически дронове без водач, като употребява едноместен модел, създаден от китайската компания Ehang.

През 2022 година китайската компания XPeng X2 сполучливо приключи първия обществен изпитателен полет на своя двуместен летящ автомобил на софтуерното ревю GITEX в  Дубай.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР