Териториалните граници на държавите от Балканите трябва да се спазват

...
Териториалните граници на държавите от Балканите трябва да се спазват
Коментари Харесай

Уважавайте териториите на Балканите

Териториалните граници на страните от Балканите би трябвало да се съблюдават от всички страни. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич, представен от ТАСС.

В момента има диалози за замяна на територии сред Сърбия и Косово. По този метод двете страни биха постигнали съглашение, което да им разреши кандидатстване за участие в Европейски Съюз.

„ Ние имаме вяра, че е значимо да се почита териториалната целокупност на Сърбия, а страната да почита териториалната целокупност на всички останали. Това беше по този начин и се надявам да остане по този начин. Мисля, че никой не трябва да нарушава териториалната целокупност на другия. Ние нямаме недоволства от Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и Северна Македония “, съобщи Вучич.

По-рано президентът на Република Сръбска Милорад Додик разгласи, че предстоят десетилетия на сръбско обединяване. Вече има хрумвания за обединяването на всички сърби в една страна. На този стадий сръбските представители се въздържат да разясняват този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР