Тереза Мей ще уволнява министри, ако се докаже, че упражняват

...
Тереза Мей ще уволнява министри, ако се докаже, че упражняват
Коментари Харесай

Скандал в Лондон: Член на правителството карал секретарката си да купува секс играчки и й правел намеци

Тереза Мей ще уволнява министри, в случай че се потвърди, че упражняват полов тормоз с техни подчинени. Списък с 36 депутати, упрекнати в полово посягане, циркулира в Народното събрание. Скандалът се задълбочи след разкритията, че заместник-министърът за интернационална търговия Марк Гарниър предиздвикал секретарката му да напазарува секс играчки и се е обръщал към нея непочтително.

Има информация, че е направен лист с 36 депутати от Консервативната партия, от които 20 на министерски постове, упрекнати в аморално държание и полов тормоз. Премиерът Тереза Мей, която твърдо счита да се разправи със половото посягане, подреди цялостно следствие на случая с Марк Гарниър, заяви БНР.

Премиерът на Англия бе призована да вземе ограничения и против някогашния министър Стивън Краб, който даже взе участие в конкуренцията за лидерския пост в партията след референдума за Брекзит. Краб е изпращал недвусмислени послания до 19-годишна жена, която е интервюирал за работа.

Мей се обърна за помощ към ръководителя на Народното събрание Джон Бъркоу в търсене на гаранции, че репутацията на Народното събрание няма да бъде накърнявана повече, като посочи, че сегашните дисциплинарни процедури не са задоволително ефикасни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР