Тепърва предстои да се обсъжда дали Европейският парламент може да

...
Тепърва предстои да се обсъжда дали Европейският парламент може да
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Ще минат месеци, преди ЕП да отпусне средства за наводнените райони

" Тепърва следва да се разисква дали Европейският парламент може да отпусне средства за наводнените региони в България ", сподели по време на лекция в Екологичен потенциал евродепутатътЦветелина Пенкова, съобщи БГНЕС.

" Институциите не работят толкоз бързо, колкото ни се желае. Затова е належащо страната да даде поръчка, че ще са нужни средства за възобновяване и обезщетения на хората ", изясни още тя.

Комисията по районно развиване, на която Пенкова е член, е отраслова за отпущането на средства в помощ на наводнените региони.

" Много мъчно тази институция може да реагира в границите на седмица-две, когато става въпрос за финансиране. Може да се изиска изпращане на техника за подобен вид действия, знаете, че Европа реагира относително бързо. Но когато става въпрос за финанси, България и нейните институции имат потребност да заявят, че имат потребност да се възстановят домовете, да вземем за пример, или да се извършат ремонтни действия, да се обезпечат нови жилища на тези хора, тъй като евентуално някои от тези наводнени къщи ще останат необитаеми. Финансиране може да се желае единствено за последващите дейности ", добави Пенкова.

" Няма информация България да е желала техника за помощ при разчистването на последствията от наводнението ", добави Пенкова.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР