Теодор Ушев направи сензационно откровение за Сашка Васева. Легендарната попфолк

...
Теодор Ушев направи сензационно откровение за Сашка Васева. Легендарната попфолк
Коментари Харесай

Ето какво направила Сашка Васева в най-трудния си момент

Теодор Ушев направи сензационно признание за Сашка Васева. Легендарната попфолк певица, която се бори с подло заболяване, посочила своя професионализъм, даже покосена от заболяването.

Световнопризнатият аниматор описа забавни детайлности към фотосите на първия си игрален пълнометражен филм, „ φ1.618 “, с който на 8 октомври ще бъде намерено следващото издание на елитния кино фестивал по литературни шлагери „ Синелибри “.

Ушев кани Сашка Васева за плана си, а тя приела офертата да взе участие в лентата, макар че тъкмо в този миг е била в извънредно тежко здравословно положение.

„ Тя е удивителен експерт – пристигна, пя, игра със страховит издръжливост. Просто потвърди, че е по-силна от заболяването. Присъствието й е доста значимо “ – разкри той пред bTV.

За работата си по кино лентата режисьорът споделя още: „ Не съм „ игрален “ режисьор, избирам да си рисувам. Затова за дебюта ми беше доста значимо да се усещам несъмнено тук – вкъщи и стените оказват помощ. Филмът има структурата на електронна игра, с нов език, брутална приказка от 9 до 99. Не обичам реализма в изкуството “ – показа още Ушев, който не се вълнува от премиите, без значение, че има номинация за „ Оскар “ плюс „ две изби с тенекии, пластмаса и стъкло “.



Признава, че за него е доста прочувствено, когато демонстрира творбите си пред родна пубика: „ Филмът беше подбран за четири фестивала. Два от тях са в София и в Монреал – градовете, които са ме построили като актьор. Това е знак, а аз съм религиозен човек ”.

По мотив заглавието на плана си Теодор Ушев споделя: „ Числото φ1, 618 е на златното сечение в съвършенството, към което всички се стремим. След като измислихме заглавието първоначално, внезапно ми хрумна, че можем да подведем целия филм в тази посока – от кадрирането до звука. Всичко е подчинено на това число, на златното сечение “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР