Теодор Давидов спечели титлата при момчетата до 12 години на

...
Теодор Давидов спечели титлата при момчетата до 12 години на
Коментари Харесай

11-годишно българче спечели престижен турнир в САЩ

Теодор Давидов завоюва купата при момчетата до 12 години на огромния тенис шампионат " Еди Хер " в американския щат Флорида. Това е един от най-силните и влиятелни шампионати в света за възрастовите групи от 12 до 18 година

На финала 11-годишният Давидов победи с 6:4, 6:4 американеца Джордан Лии. Родният гений стигна до купата след шест победи и единствено два изгубени сета.

През последните няколко месеца тенис експертите и медиите в Щатите обръщат съществено внимание на Тео, защото играе без бекхенд и се е научил да извършва форхенд и с лява, и с дясна ръка.

Теодор Давидов е роден на 26 август 2010 година в София, само че фамилията му се мести в Колорадо, когато той е единствено на година и половина. Малчуганът стъпва на корта, когато е на три. На четири и половина към този момент тренира два пъти на ден под управлението на татко си. От ранна детска възраст стартира да печели шампионати за деца.

Освен с тенис, той се занимава и с повдигане на тежести, харесва и ските. Следи прецизно хранителния си режим и е вегетарианец като родителите си. Те пък го насочват освен към тениса, само че и към йогата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР