tenniskafe.competel.bgГригор Димитров беше близо до своя втори полуфинал в Рим,

...
tenniskafe.competel.bgГригор Димитров беше близо до своя втори полуфинал в Рим,
Коментари Харесай

Шаповалов постигна първи успех срещу Григор Димитров и го отстрани от Мастърса в Рим

tenniskafe.com

petel.bg

Григор Димитров беше покрай своя втори полуфинал в Рим, само че загуби в три елементи доста равносилен мач против Денис Шаповалов. Българинът навакса сет пасив и подвигна равнището си във втория, само че в решителната част по-концентриран бе 21-годишният канадец. Той завоюва с 6-2 3-6 6-2 и се класира на своя пети Мастърс полуфинал, както и първи на клей.

Вчера   за повторно в своята кариера. Топ тенисистът ни реализира сложен, само че подобаващ поврат в равносилен дуел против 19-годишния Яник Синер. Близо два часа и половина след началото на мача топ тенисистът ни надви с 4-6 6-4 6-4. Преди това в турнира  като му даде единствено гейм. А първоначално надви над Джалука Магер със 7-5 6-1.

В общия баланс с Шаповалов до този миг първата ни ракета водеше с 2-0 триумфа. През 2016 Григор надигра съперника си с 6-4 6-3 на Мастърса в Канада, а тази акция го отстрани в Ротердам след 6-3 7-6(3). Най-доброто класиране на първата ни ракета в Рим остава полуфиналът от 2014, когато българинът загуби от Рафаел Надал.

Сега Шаповалов ще се изправи против Рафаел Надал или Диего Шварцман в борба за място на финала. Интересното е, че той към този момент е с актив 5-0, що се отнася до четвъртфинали в Мастърс сериите. А след положителното си показване ще направи своя дебют в топ 10 – в случай че Шварцман не завоюва купата.



 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР