Тенисът има реномето на един от най-джентълменските спортове и много

...
Тенисът има реномето на един от най-джентълменските спортове и много
Коментари Харесай

Достоен за пример: Алкарас с чудесен жест на спортсменство към Хуркач

Тенисът има реномето на един от най-джентълменските спортове и доста рядко можем да забележим по какъв начин играчите влизат в директен спор между тях. Състезатели нормално си отдават нужното почитание, а неприятните подиуми на корта са по-скоро необичайност, в сравнение с причинност. Това обаче не е тъкмо по този начин през последните седмици, откакто Александър Зверев беше дисквалифициран в Акакпулко за неспортсменско държание, а Ник Кирьос нанесе поредност от обиди по адрес на Карлош Бернаардеш, който беше съдия на последната му среща.

Карлос Алкарас обаче потвърди, че феърплеят е към момента жив и завоюва още повече фенове на своя страна. Испанецът се класира за финала в Маями, побеждавайки миналогодишния първенец Хуберт Хуркач, само че не това беше най-впечатляващата част от неговото показване на корта. Тийнейджърът към този момент неведнъж ни е показал какъв брой приключен състезател е, но през днешния ден прояви и забележителна честолюбивост.

Това стана факт при едно от разиграванията в хода на дуела, когато младокът извърши отлична къса топка и полякът съумя да я доближи в последния вероятен миг, единствено че основният арбитър отсъди директна точка в актива на испанеца и изясни на Хуркач, че топката е отскочила два пъти в полето му. Алкарас обаче незабавно пожела точката да се преиграе, тъй като неговият конкурент е направил изцяло чисто отиграване.

Още по-впечатляващото в обстановката е, че международният номер 16 нямаше да има никакъв проблем да завоюва противоречивото разиграване, тъй като щеше да получи елементарно воле за довеждане докрай, единствено че тези условия не го стопираха да постъпи по верния метод. Съперникът му пък не остана безразличен към протичащото се и незабавно побърза да го поздрави за проявеното достойнство.

Things you love to see
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР