Тенисът е изключително популярен спорт в България. С течение на

...
Тенисът е изключително популярен спорт в България. С течение на
Коментари Харесай

Ива Иванова елиминирана преди финала в Мелбърн

Тенисът е извънредно известен спорт в България. С течение на времето той се трансформира в топ избор за платформи за залагане, предлагайки необятна гама от варианти и. От огромни шампионати до по-малки събития, тенис залаганията притеглят милиони запалянковци, нетърпеливи да тестват своите прогнози.

Тази известност акцентира трайната прелест на тениса и неговата позиция като любимец измежду почитателите и залагащите. Поради огромната си известност, в България виждаме от ден на ден хора, които имат предпочитание да играят както любителски, по този начин и професионално.

Приключението на българският тенис гений Ива Иванова на Откритото състезание на Австралия за девойки спря малко преди финала. То означи края на завладяваща серия, която държеше почитателите на ръба при всеки сервиз.

В вълнуващ полуфинален дуел, 17-годишната сензация се изправи против австралиеца Емерсън Джоунс, като в последна сметка отстъпи с 4:6, 1:6 гейма.

Въпреки неуспеха, за представянето на Иванова през целия шампионат не може да се назова нищо друго с изключение на извънредно. Поставена под номер 16, тя показва страхотните си умения на корта, като се справяше с съперниците си с точност и финес.

Пътят ѝ до полуфиналите беше застлан с впечатляващи победи, в това число над квалификанти от Дания, Австралия и Съединени американски щати в началните кръгове. На четвъртфиналите тя победи над Минге Ксу от Англия в яростна борба, приключила 6:3, 6:3 гейма.

Полуфиналната среща на Иванова с Джоунс обаче се оказа най-трудното й предизвикателство до момента. Въпреки огромното изпитание, тя откри, че се бори да откри своя темп пред лицето на безмилостната офанзива на Джоунс.

Първият сет се изплъзна от ръцете ѝ в мощно оспорвана борба и макар всичките ѝ старания да се върне във втория сет, умората я настигна, оставяйки я неспособна да се оправи с превъзходството на Джоунс на корта.

След уморителен 60-минутен мач, Иванова беше принудена да се сбогува с шампионата, фантазиите й да стигне до финала бяха разрушени.

След отпадането на Иванова, всички погледи в този момент са ориентирани към нетърпеливо упования заключителен конфликт сред Джоунс и Рената Ямричова от Словакия, топ поставената в шампионата.

Докато Джоунс се готви да се бори за шампионската купа, забележителното пътешестване на Иванова служи като доказателство за жестоката конкуренция и непоклатимата увереност, които дефинират Откритото състезание на Австралия.

Въпреки че стремежът ѝ към победа тук може да е завършил, несломимият дух и гений на Иванова не престават да въодушевяват почитателите по целия свят. Докато тя се прегрупира и насочва погледа си към бъдещи шампионати, едно нещо остава несъмнено, нейното пътешестване надалеч не е завършило и стремежът й към тенис великолепие едвам в този момент стартира.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР