Тенисът е изключително динамичен спорт и феновете му се радваме

...
Тенисът е изключително динамичен спорт и феновете му се радваме
Коментари Харесай

В стила на Циципас: Играч беше дисквалифициран заради твърде дълга тоалетна пауза

Тенисът е извънредно динамичен спорт и почитателите му се радваме на съвсем непрекъсната игра, в която накъсванията са огромна необичайност. Състезателите са принудени сами по най-бързия метод да намерят нужните решения, с цел да извърнат дадената среща в своя изгода и сме лишени от непрекъснатите тактически паузи, които изобилстват в спортните събития зад Океана. Все отново някои тенисисти се пробват да прибягват до дадени хитрини в срещите си, като нееднократно сме ставали очевидци на фективни медицински таймаути или излишно потребление на системата " Ястребово око ".

Напоследък пък най-предпочитания сходен способ беше т.нар " тоалетна отмора ", през която играчът може да се разноски до съблекалнята и да се освежи. Тази концепция обаче беше опорочена нееднократно, тъй като редица играчи даже не използваха тоалетната, откакто се възползваха от тази малка врата в правилника и просто гледаха да разстроят ритъма на съперника си. Веднага в главите ни изниква образеца със Стефанос Циципас, който на миналогодишния US Open непроменяемо хукваше към съблекалните, когато губеше даден сет и всякога се бавеше по близо четвърт час. Това накара ATP да вземе незабавни ограничения и сега тенисистите имат право на единствено едно сходно 3-минутно спиране в хода на своите мачове.

Изглежда избраното време за отмора се е оказало извънредно незадоволително за Николас Морено Де Алборан, което е довело до неговата дисквалификация през вчерашния ден. Американецът печели втората част от дуела си с Федерико Делбонис на Чаланджъра в Севиля и взема решение да употребява своите 3 минути на мира, единствено че нарушава правилника и въобще не влиза в тоалетната, а си взема душ.

Впоследствие играчът открива, че е дисквалифициран от шампионата, завръщайки се с близо 10-минутно закъснение на корта. Интересното е, че основният арбитър се е допитал до Делбонис дали да прибегне към най-тежката глоба, а аржентинецът изрично е отказал да чака повече противника си и по този начин реализира служебна победа, с която е траял към етапа на осминафиналите в испанския град.

¿El toilet break más largo de la historia?
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР