Тенденцията към увеличение на цените на туристическите продукти започна още

...
Тенденцията към увеличение на цените на туристическите продукти започна още
Коментари Харесай

Заради скъпия ток: С колко ще поскъпне почивката в родните курорти?

Тенденцията към нарастване на цените на туристическите артикули стартира още през предходната година. Това е особено освен за България, само че и за цяла Европа. Това сподели в ефира на " Социална мрежа " Даниела Стоева от Асоциацията на българските туроператори. По думите й една от аргументите за растежа на цените са и разноските за по-добрата отбрана на посетителите по време на пандемията. 

" Хотелиерите се стараят да обезпечат оптимално предпазена среда на туристите както в хотелите, по този начин и в транспортните средства. Всичко това води до нарастване на цените. Катализатор на нарасналите стойности на туристическите артикули несъмнено е и нарастването в цената на тока през последните месеци. Зимните курорти първи посрещнаха тази вълна. Цената на електрическата енергия е главен съставен елемент за ценообразуването на себестойността на туристическия артикул. Това се отразява както на цените на нощувките, по този начин и на ски оборудванията. Сериозен проблем остава и неналичието на фрагменти в бранша. Пред този проблем бяхме изправени и преди пандемията, само че тя го катализира ", изясни тя. 

Стоева добави, че покачването в зимните ни курорти е сред 10 и 20%, което е умерено на фона на увеличените разноски на хотелиерите. 

" Не е учудващо, че и този сезон почивките ще за резервират в последния миг. Трябва да спрем да съпоставяме с времето преди пандемията, когато имаше голям брой ранни записвания и туристическият бизнес беше относително предвидим ", сподели още Даниела Стоева. 

Българският туризъм обаче остава подвластен и от задграничните гости, счита тя. 

" Трябва да сме малко по-гъвкави в налагането на ограничавания за влизане у нас от съответни страни ", разяснява още Стоева. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР