„Тенденцията е към затихване на процеса. Ако погледнем картата на

...
„Тенденцията е към затихване на процеса. Ако погледнем картата на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев за ковид пандемията у нас: Тенденцията е към затихване на процеса

„ Тенденцията е към затихване на процеса. Ако погледнем картата на България, единствено 6 региона са в жълто и нямаме нито един в червено”. Това съобщи пред Нова тв доктор Александър Симидчиев във връзка настоящата COVID-19 конюнктура у нас. По думите му процесът сега е безусловно сподавен и няма място за терзание.

На въпроса дали фактически няма COVID-19 у нас, или след прекъсването на финансирането за безвъзмездни проби при персоналните лекари хората се тестват по-рядко, доктор Симидчиев отговори, че това не е единственият метод, по който се следи пандемията.

„ Ако имаше настоящи случаи, интензивните отделения нямаше да са празни”, изясни пулмологът и добави, че с изключение на неврологичните последствия от преболедуването на COVID-19, се виждат и болки по ставите, мускулна уязвимост, метаболитни болести като захарен диабет.

Симидчиев разяснява и новия тип хепатит, който се популяризира извънредно бързо измежду деца.

„ Не съм чул за доказан случай у нас, само че това, което знам, е, че в Англия честотата е ниска. Заболяването е тежко, само че за сметка на това е рядко - няма епидемиологичните размери на коронавируса”, съобщи лекарят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР