Темата за военната помощ е вътрешнополитически проблем. Стана ясно, че

...
Темата за военната помощ е вътрешнополитически проблем. Стана ясно, че
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Войната има цена, България няма как да се скрие

„ Темата за военната помощ е вътрешнополитически проблем. Стана ясно, че част от износа на България стига до Украйна - през медиатори или директно, това е обособен въпрос. Това основава вътрешна конспирация в страната – дали да признаем нещо, което е реалност, или да се скрием зад смокиново листо ”. Това разяснява пред БНР Ивайло Калфин, шеф на Европейската организация за възстановяване на изискванията на живот и труд, някогашен вицепремиер, външен и обществен министър, както и някогашен евродепутат.

Според него е допустимо тематиката да взриви обединението.

„ Много е деликатна обстановката. Войната има цена и тази цена се заплаща сега, България няма по какъв начин да се скрие ”.

Във връзка със спрените доставки на природен газ от Русия той разяснява:

„ Това, което прави Русия с газа, са политически дейности. С това деяние споделят – „ ние ви предизвестяваме ”. С нас Русия дава образец ”.

В предаването „ Хоризонт за вас ” Калфин акцентира, че в Европа ръководството се консолидира при външна опасност, при нас е противоположното.

„ Според мен никой няма интерес да върви на избори. В същото време държавното управление дава безредни послания и очевидно не е държавното управление, което ще може да преведе страната през сложните интервали ”. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР