Темата за строителството на магистрали и скоростни пътища в България

...
Темата за строителството на магистрали и скоростни пътища в България
Коментари Харесай

Аврамова: Магистралите и скоростни пътища в България са жертва на политически амбиции

„ Темата за строителството на автомагистрали и скоростни пътища в България се употребява с една единствена цел – „ политически опорки за някои, искащи политическата власт в страната “, разгласи през днешния ден във Враца някогашният районен министър и депутат инж. Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е депутат от 42-то Народно.

„ За всички към този момент е ясно че автомагистралите и скоростните пътища станаха жертва на политически упоритости. Две години не се вземат решение проблеми, а се основават проблеми по тази тематика “.

Аврамова изясни, че в българското законодателство има ясно написани текстове какво се подхваща при констатиране на „ нелегално строителство “ – най-често потребления израз, когато стане дума за автомагистрали и пътища. „ Много комфортно през последните две години никой от тези, които управляваха Министерството на районното развиване, не предприе тези, написани от закона, дейности. Напротив, тематиката при всички избори започваше да се разяснява още веднъж и още веднъж. По същата причина, споделя инж. Аврамова – тази тематика да стои в дневния ред на всяка предизборна акция, са били забавени и отчуждителните процедури, и издаването на позволение за градеж за сектори от пътя Видин – Ботевград и идващите лотове на автомагистрала „ Хемус “. "

„ Когато се съчиняват неистини и интриги, и когато това ти е заниманието в министерството, е естествено да бъде изпуснато решаването на проблемите “, счита някогашният министър на районното развиване.

„ Ние към момента чакаме да бъде направен обстоен организационен проект, уголемен абстрактен план и за околовръстния път на Враца, който би трябвало да стане четирилентов и също е част от скоростния път Видин – Ботевград. Дори не чуваме някой да приказва по тази тематика, а заданието за проектирането му беше готово още април 2021 година, преди да завърши своя мандат “, изясни още инж. Аврамова.

Тя разяснява и актуалната политическа конюнктура. „ Решението на президента да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия е финален късмет за образуване на държавно управление в границите на този парламент “. По думите й има решение на конгреса, което не разрешава поддръжка за мандат на Българска социалистическа партия, само че управителните органи на партията, Изпълнителната комисия, ще дадат особено изказване по тематиката. „ Парламентарните избори са развой, който би трябвало да докара до ръководство на страната. Ние отстъпихме, предложихме държавно управление, което е равно отдалечено от всички, с министър-предстедател проф. Габровски, който е неоспорим престиж. Смятаме, че дружно с специалистите, които бяха препоръчани, щяха да бъдат едно сполучливо държавното управление на България.  Вероятно друго държавно управление в границите на този парламент няма да има “, сподели още инж. Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР