Темата за придобиването на следващите 8 изтребители F 16 трябва

...
Темата за придобиването на следващите 8 изтребители F 16 трябва
Коментари Харесай

ГЕРБ искат военния министър да даде обяснение за новите изтребители

Темата за придобиването на идващите 8 изтребители F 16 би трябвало да е обществена, както беше при закупуването на предходните осем самолета, и мястото на този спор е в Народното събрание. Това се показва в декларация на ПГ ГЕРБ-СДС, прочетена от Христо Гаджев от трибуната на Народното събрание.

В началото той съобщи, че има две значими за страната тематики, които се ръководят при липса на бистрота от служебното държавно управление. Едната е за процедурата по придобиване на нова партида бойни самолети, а другата е обвързвана с мигрантската вълна.

От отговор на министъра на защитата на мой въпрос излиза наяве, че служебното държавно управление в този момент е пратило искане за обвързваща оферта с точни цени и дати на доставка на нови F 16, изясни Гаджев.

По думите му отговорът ще е на процедура проектодоговор за новите самолети. След приемането му, Министерският съвет ще внесе в Народно събрание план за капиталов разход към този момент с точните параметри за доставки и цени на съоръжение и, в случай че се одобри от Народното събрание, идващият кабинет ще би трябвало да подпише контракта, уточни депутатът.

Важно е да се знае, че този документ има период за годност, с който идващото Народно събрание ще би трябвало да се съобрази, добави той. Впрочем, това е пътната карта, направена от държавното управление на ГЕРБ за идващото постоянно държавно управление, с цел да има политически диалози, акцентира Гаджев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР