Темата За и против еврото прилича на почти 100% с

...
Темата За и против еврото прилича на почти 100% с
Коментари Харесай

Николай Василев: Който иска България да е част от Запада, иска България да приеме еврото

Темата " За и срещу еврото " наподобява на съвсем 100% с тематиката " За и срещу Украйна " . Същото е. За мен огромното разделяне за и срещу еврозоната съвсем не е по стопански тематики. Който в България желае страната да е част от западната цивилизация - с всички ѝ детайли - Европейски съюз, НАТО, Еврозона, Шенген, Организация за икономическо съдействие и други, той счита че България би трябвало да бъде и част от еврозоната.

Това разяснява в студиото на #ДоброУтроЕвропа по #EuronewsBulgaria някогашният вицепремиер Николай Василев.

Трябваше да приемем еврото още преди 10 години и към този момент да сме щастливи и богати европейци. Който счита, че България би трябвало да бъде някъде по средата сред Африка и Централна Азия, той не желае нито еврозона, нито Шенген, нито НАТО, той е бил и срещу валутния ръб преди време, и F16 не желае. Това е разделянето. Профилът си наподобява.

Трудно ми е да кажа дали нещо се режисира. Разбира се, че има агитация, само че става дума повече за страсти. За страсти и за не изцяло осъзнаване защо става дума

Хората, които в този момент пазят лв., никакъв лев не пазят. Левът от коя година пазят? От времето на комунизма, когато не можеше с 10 лв. да се направи заплащане и в Румъния? Този лев ли желаят? Или левът от времето на Жан Виденов, когато валутата за няколко години се обезцени 5000 пъти? Този лев ли желаят?

Питам, тъй като същите тези хора са били срещу въвеждането на валутния ръб. Хората, които в този момент пазят валутния ръб, тогава бяха срещу валутния ръб, добави още Василев.

Хората, подписали референдума, тези 400 000 души не са наясно какво тъкмо са подписали. При друго заложен въпрос можеше да подпишат още противоположното.

Ние, политиците, не сме дали никаква съответна информация с цел да могат даже най-компетентните хора да схванат защо става дума и да си основат мнение. Цялата политическа класа мълчи, като се изключи едно шумно малцинство, които нищо правилно не изясняват, само че играят с страстите на хората. Ако се организира вярно полемика с обстоятелства и причини нещата ще се извърнат. Не считам, че в случай че има референдум, той ще бъде изгубен за еврото.

 

От речта на Радев се вижда корелацията сред всичките неща, които изброих. Навремето преди Царя да подпише контракта за присъединение към Европейски съюз, социалистите бяха срещу присъединението, след което си трансформираха мнението. По същия метод, преди няколко години се оповестиха " за " еврото, в този момент са " срещу ". Догодина нямам визия по какъв начин ще са. Който желае България да е в Евразия, е срещу всичко, което изброих.

Който повтаря " мир, мир, мир " в действителност не споделя нищо. Ясно е в тази война кой е отговорен, ясно е и каква позиция би трябвало да заеме България, в случай че желае да е цивилизована страна. Аз съм доста благополучен от това, което се случи през вчерашния ден. България беше одобрявана в Западна Европа по доста друг метод - като троянския кон, като страна, която постоянно е с единия крайник на някакъв различен континент, някаква външна страна. Много даже образовани западни експерти не знаят, че България е в Европейския съюз и не им дреме, че България е Европейския съюз или надали не на излизане от Европейски Съюз. Ако гласуваме срещу еврото да вземем напряко да излезем от Европейския съюз и да си вървим в Африка.

От Освобождението до момента ние сме разграничени еднообразно и по същата тематика. Малко такива образци има - по какъв начин една нация се занимава единствено с друга страна. Това би трябвало да завърши. Българският народен интерес е България да бъде богата, мощна страна, част от западния свят. Всяка страна, която влезе в Европейския съюз забогатя и приходите се подвигнаха и това даже е по-малкия въпрос. По-големият въпрос, която не е математически е въпрос на авторитет, престиж и имидж . Няма страна в еврозоната - Словения, Словакия, към която огромните страни да се отнасят присмехулно. Те са част от техния свят.

Младото потомство въобще не схваща и не повдига въпроса за излизане от Европейския съюз. Огромното болшинство българи в никакъв случай не биха излезли от Европейския съюз. По същия метод, като влезем в еврозоната ще забравим този спор. Тези измислици, за това че щяло да има някаква страшна инфлация е безспорна измама и шмекерия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР