“Темата на срещата беше бюджета - на НЗОК, държавният Бюджет,

...
“Темата на срещата беше бюджета - на НЗОК, държавният Бюджет,
Коментари Харесай

ГЕРБ ще внесе предложения за увеличение на заплатите на работещите в МВР, МО, НОИ и БАБХ

“Темата на срещата беше бюджета - на НЗОК, държавният Бюджет, и бюджетът на ДОО. Обсъдихме какви са проблемите в другите браншове ”. Това съобщи Теменужка Петкова от ГЕРБ -СДС, която организира среща с представители на КТ " Подкрепа " в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Петкова изясни, че през днешния ден ГЕРБ-СДС ще внесе няколко оферти в региона на сигурността, свързани с възнагражденията в Министерство на вътрешните работи и министерство на защитата, което планува и заплатите в Национален осигурителен институт и БАБХ да се усилят. “В региона на образованието сме подготвили редица значими оферти, свързани с материалната база на учебните заведения, увеличение на разноските за храна в образованието, и увеличение на възнагражденията в държавните висши учебни заведения и Българска академия на науките ”, сподели още тя и разясни, че КТ " Подкрепа " са останали удовлетворени от предложенията. “Нашите оферти значително покриват техните, само че сложиха въпроса и с увеличение на възнагражденията в Национална агенция за приходите и в Агенция “Митници ”. Ще се борим в бюджет 2024 година да правим промените, които сме възнамерявали, тъй че тези несъответствия да бъдат преодоляни ”, сподели още Теменужка Петкова.

По отношение на възнагражденията на чиновниците в Спешна помощ и РЗИ, ГЕРБ-СДС са подготвили предложение за нарастване на заплатите, оценено на 36 млн. лева /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР