Темата, която вълнува всички европейци - ще продължим ли да

...
Темата, която вълнува всички европейци - ще продължим ли да
Коментари Харесай

Европарламентът не стигна до решение за промяната на часовото време

Темата, която вълнува всички европейци - ще продължим ли да сменяме времето? Какво реши Европейският парламент изяснява кореспондентът ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Ще продължим да сменяме времето, съобщи кореспондентът на Българска национална телевизия в Брюксел Десислава Апостолова. Европейските депутати не се сплотиха към концепцията да анулират лятното часово време. Дебатът в Народното събрание беше доста оспорван, само че не се стигна до единогласие и депутатите одобриха компромисна резолюция. Тя приканва Европейска комисия да преразгледа настоящите правила и в случай че е нужно, да предложи промени.

Действащите сега правила от 2001 година плануват директивата за промяна на времето да е наложителна за всички държави-членки на Европейски Съюз, което значи, че нито една страна не може еднолично да взема решение дали да вкарва лятното часово време, или не.

Днес яростен беше и разногласието кое време да остане, в случай че се промени директивата - лятното или зимното часово време:
Виолета Булц - еврокомисар по превоза: Ако позволим на държавите-членки свободно да вземат решение дали да сменят времето, или не, това би нарушило действието на вътрешния пазар. Затова аз съм срещу такова решение. Генисе Майсен - евродепутат от АЛДЕ: Искаме в целия Европейски съюз да се отстрани промяната на времето. Тя беше въведена, с цел да се пести електрическа енергия, само че доста проучвания демонстрират, че икономисва единствено сред 0,1 и 0,5 %. Анджело Чиока - евродепутат от „ Европа на нациите и свободите “: Хората желаят от нас да приказваме за значими тематики като миграция и безработица, вместо това ние приказваме за нелепи неща като премахването на лятното часово време.  "За " и "против " лятното часово време
Европейският парламент ще разиска въпроса за лятното часово време. Дебатите "за " и "против " не престават от години. Причината за въвеждането на лятно ча...

Само една страна в Европейски Съюз - Финландия - публично е сложила въпроса за премахването на лятното часово време. Така или другояче, упованията са до края на тази Комисия да няма решение по този въпрос.
 Бизнесът у нас желае единствено лятно часово време Бизнесът у нас желае единствено лятно часово време
България вкарва през 1979 година промяната на зимното с лятно часово време. Сега бизнесът у нас желае единствено лятно часово време. Работодателите са пресметна...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР