Темата коментираха в студиото на Здравей, България адвокат Силвия Петкова,

...
Темата коментираха в студиото на Здравей, България адвокат Силвия Петкова,
Коментари Харесай

Войната на пътя: Какви ще са новите правила за младите шофьори?

Темата разясниха в студиото на „ Здравей, България ” юрист Силвия Петкова, юрист Александър Кашъмов, ръководителят на Асоциация за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев и някогашният рали играч Павел Жеков от Академия за безвредно майсторско шофиране.

 

„ При нас каквото и да се направи – няма да се случи. Какво пречи в този момент на КАТ да връчва санкции и наказателни постановления по непрекъснат адрес? Никой не прави това? И споделяме, че има неплатени санкции. Хората би трябвало да си получат глобата, с цел да я платят. За КАТ е значимо да я наложат. Нататък не се интересуват. Има хубави образци от чужбина, само че дано не следваме сляпо единствено един модел ”, съобщи Красимир Георгиев.

 

„ По отношение на тематиката, обвързвана с тестванията на опиати – определянето на законови граници на концентрацията на наркотични субстанции е процедура, въведена единствено в три европейски страни. В по-голяма част от европейските страни се обръща внимание на въздействието, само че не от позиция на концентрацията, а от позиция на всеки съответен случай. Това е по-правилния метод, по простата причина, че и самата централизация има нюанси, в това число и когато приказваме за зависимости ”, акцентира Силвия Петкова.

 

„ Когато приказваме за войната по пътищата, и това, че тя е с възходящи жертви, не е неприятно да погледнем статистиката – нещо, което не виждам народните представители да са създали. В случая медиите са си свършили работата да изискат тази информация и да напипат болния въпрос. Интересно е за какво в институциите този въпрос не се изследва въобще?

 

Тъй като връчването на санкциите не е толкоз комплициран миг. Съдилищата съумяват да си призоват очевидците? Вътрешният министър би трябвало да си инспектира КАТ и да се разбере какъв е казусът?

 

Очевидно, че при толкоз доста нарушавания и нужда от връчване на санкции – администрацията  там не работи. Защо не работи? Хора ли няма, техника ли няма, начини ли няма, процедура ли няма? Това са неща, които би трябвало да се изяснят вътрешно в изпълнителната власт ”, безапелационен е Александър Кашъмов.

 

„ За да понижим бързо и експресно жертвите на пътя, в градските сектори, където има пешеходни пътеки – би трябвало да се понижи още оптималната скорост. Защото очевидно е, че хората не умеят да управляват автомобила с по-висока скорост. Защото те приказват по телефона – нещо, което би трябвало да се забрани ”, уточни Павел Жеков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР