Телевизионният водещ Ники Кънчев и спортистът Тервел Пулев се снимат

...
Телевизионният водещ Ники Кънчев и спортистът Тервел Пулев се снимат
Коментари Харесай

Ники Кънчев и Тервел Пулев се снимат във филм за киберпрестъпността

Телевизионният водещ Ники Кънчев и спортистът Тервел Пулев се снимат  във филм за киберпрестъпността. „ Киберпрестъпност/Cybercrime “ е взаимен план на Кино академия за гении, „ Девил синема “ и основна дирекция " Борба с проведената престъпност ", ГДБОП-МВР, отдел „ Киберпрестъпност “, контрольор Александър Велев, описват от екипа на кино лентата.

Според режисьора и сценарист Атанас Михайлов „ са нужни  ефикасни способи за предварителна защита и отбрана от киберпрестъпност, както и запознаване на евентуалните пострадали от всички възрасти с вероятните закани и способи за предотвратяване от тях, което е и основна цел на кино лентата “.

Лентата показва истории по автентичен случай. Случайните запознанства в обществените мрежи постоянно се трансформират в призрачен сън, 13-годишно момиче е изнудвано от педофил онлайн посредством изпратени видео записи и незабелязано става секс робиня. Уж добра другарка снима скрито полугола съученичка в съблекалнята след час по физическо, нарочила я е за „ зубърка “ на класа и без да й мигне окото, популяризира видеото в мрежата. Истории като на кино, като че ли невероятни, желае ни се да не са същински, само че това е нелицеприятната реалност по целия свят, разясняват от екипа на продукцията.

По думите им филмът „ Киберпрестъпност/Cybercrime “ има значимата задача да бъде самобитен образователен материал, когато чиновници на ГДБОП беседват с възпитаници в учебните заведения и им коментират заплахите от пребиваването в интернет. Съвместно с ГДБОП, филмът ще бъде показван в страни и учебни заведения в цяла Европа. В България ще бъде популяризиран и в кината от „ Александра филмс “.

„ Трябва да се внимава повече, тъй като, както се споделя в „ Киберпрестъпност/Cybercrime “, на всеки 37 секунди се прави по едно интернет закононарушение някъде по света “, споделя Атанас Михайлов. „ Замислете се. На всеки 37 секунди. Въпросът е не дали ще ви се случи, а по кое време ”, добавя той.

Сред останалите участници във кино лентата са юрист Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев (познат от „ Фермата “ по Би Ти Ви) Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян. Във кино лентата взе участие и Явор Колев, основател на отдел „ Киберпрестъпност “ (в момента е шеф на ИТ и Киберпрестъпност в „ Лев инс “) и основател на акцията „ Пази детето в интернет ”.

Оператор е Емилиан Дичев, а първи асистент-режисьор Калоян Патерков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР