Телевизионна дискеция от страна на зам.-здравния министър Мирослав Ненков с

...
Телевизионна дискеция от страна на зам.-здравния министър Мирослав Ненков с
Коментари Харесай

Лекарите носят основната вина за фалшивите болнични

Телевизионна дискеция от страна на зам.-здравния министър Мирослав Ненков с образци за съмнителни болнични беше спретната през към този момент отиващата си седмица в един от утринните делнични блокове – този на Нова телевизия. Една от главните аргументи беше статистика на Национален осигурителен институт за болничните – нараснали се с 60% за последните 6 години.
Коментар на редактора
Хубаво е, че почитан държавен чиновник като Ненков дава съответни образци за извънредно съмнителни болнични. Изключително неприятно обаче е къде видя докторът-зам.-министър виновността, когато му беше напомнено, че " чичо Доктор му ги е написал и подписал тези неща " на пациента: " В този развой безусловно равностойно вземат участие и двете страни ".
Интересно по какъв начин пациентът е отговорен, откакто и хлябът, и ножът са в ръцете на здравното лице? Ако лекарят каже, че не си болен и нямаш потребност от болничен и не одобри какъвто и да е рушвет, какво ще направи пациентът?
В днешно време, когато отидеш на доктор в България, постоянно излиза по този начин, че самичък би трябвало да си поставиш диагноза. Пациентът взема решение дали има потребност от направление за експерт, пациентът го питат какъв брой болничен желае. Лекарят тогава защо е – с цел да написа под диктовка и да прибира нещо изсъхнало?
За край – ще се веселя и когато Национален осигурителен институт и здравното министерство покажат статистика на сбърканите диагнози в България. Защото когато има проблем, първо е хубаво да гледаш себе си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР