Теленор България отвори в четвъртък 5G мрежата си за всички

...
Теленор България отвори в четвъртък 5G мрежата си за всички
Коментари Харесай

Теленор отвори 5G мрежата си за всички свои клиенти

" Теленор България " отвори в четвъртък 5G мрежата си за всички свои клиенти, които разполагат с подобаващите мобилни устройства за работа в нея, без спомагателни проекти и цени, като очевидно телекомът разчита на продажбите на 5G телефони за до края на годината 10 на 100 от клиентите му да употребяват новото потомство мрежа с подобаващите устройства. В същото време операторът създава услуги в помощ на медиите, образованието, опазването на здравето, развиването на градската среда, а в дълготраен проект и за предложение на развлечение и телевизия, само че не в познатите и предлагани към този момент на пазара разновидности.

Това стана ясно при формалния старт на 5G мрежата на " Теленор ", даден от изпълнителния шеф на сдружението Джейсън Кинг в Бургас, където 60 на 100 от покритието на мрежата на оператора към този момент е от новото потомство. Общо 63 местоположения в страната имат 5G мрежа, работи се по увеличението на обсега ѝ в още 160 местоположения. Максималната скорост на транспорт на данни в мрежата ще е до 2 гигабайта в секунда, само че ще зависи от натовареността ѝ. По време на тест при отварянето на мрежата бе реализирана скорост на събаряне на данни близо 1700 мегабайта.

" Реално от през днешния ден всички клиенти на " Теленор " с устройства, поддържащи 5G функционалности, имат достъп до нея, без никакви спомагателни такси и заплащания ", разгласи Кинг. Телекомът обаче също ще предлага на потребителите си 32 модела 5G телефони, най-евтиният от които коства 9.99 лева на месец, и счита да уголемява портфолиото си. Също по този начин дава опция за отстъпка от 100 лева при покупка на 5G телефон, в случай че клиентът върне друго мобилно устройство.

Кинг разяснява, че към този момент пораства ползата на клиентите към 5G услугите, само че подчертава върху това, че внедряването на новото потомство мрежа не е единствено скорост на интернет и изгоди за поттребителите на телефони, а ще способства за развиването на Интернета на нещата, виртуалната действителност, изкуствения разсъдък, роботиката, както и смяната и дигитализацията на стопанската система и градската среда. " Обръщаме нова страница за цифровизацията на страната ", сподели шефът на " Теленор България ".

Компанията да вземем за пример работи върху услуга, ориентирана към медиите, които сега при живи включвания страдат от забавяне на сигнала и феновете стават очевидци на дразнещи паузи в ефир.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР