Телефонно обаждане с репликата: Татко, свърших работа. С тези думи

...
Телефонно обаждане с репликата: Татко, свърших работа. С тези думи
Коментари Харесай

Полицаи: Пламен Владимиров изсипал от багажника на колата си куфара с тялото на Евгения

Телефонно позвъняване с репликата: " Татко, свърших работа ". С тези думи Орлин Владимиров споделил на татко си Пламен, че е умъртвил брачната половинка си Евгения Владимирова. Малко по-късно пенсионираният чиновник на ДАНС пътува с автомобила си от Перник към София, товари куфара с тялото на Евгения Владимирова и отива да го хвърли в околност покрай хвостохранилище до Перник.

Куфарът обаче е доста тежък и възрастният мъж не може да го вдигне. Здравословното му положение също не разрешава да извади самичък куфара от багажника. Заради това подкарва автомобила на заден ход с отворен багажник и го изсипва. Малко по-късно на терасата на жилището си в Перник гори персоналната карта на снаха си на скара.

Това описаха през днешния ден пред Софийския градски съд (СГС) по време на следващото съвещание по делото за убийството на Евгения Владимирова двама полицейски чиновници, които са водили сказка със арестуваните Пламен Владимиров и сина му Орлин Владимиров. До показанията на чиновниците се стига, защото към оня миг двамата мъже нямат обвинявания и са единствено обвинени, само че вършат признания малко след ареста в наличието на оперативни служащи и психолози.

 Орлин Владимиров следил жена си с камери в играчките на детето преди убийството Орлин Владимиров следил жена си с камери в играчките на детето преди убийството

" Пламен Владимиров описа, че със сина си са имали предходни диалози. Орлин е помолил татко си да му покаже безлюдни региони към Перник и загатнал, че имат фамилни проблеми. Притеснявал се е, че, в случай че с Евгения се разведат, тя ще му забрани да вижда детето ", описаха чиновници на Министерство на вътрешните работи, пред които двамата подсъдими са създали признания.

Инспектор от престъпна полиция изясни, че Орлин Владимиров разказал в кабинета му по какъв начин е удушил със личните си ръце брачната половинка си. Причината, съгласно служителя на реда, е била ревнивост.

" Преди това връзките им са се развалили и той е почнал да я следи с мобилно приложение, което конфигурирал на телефона й. Каза, че сутринта изпратил детето с рейс на учебно заведение, прибрал се у дома. Видял е смс, който Евгения е изпратила на учителката на детето, на който е направил коментар и тя е схванала, че я следи. Скарали са се и е пристъпил към това деяние ", описа полицейският чиновник.

По думите му, в диалога Орлин Владимиров разказал по какъв начин е хванал в тил Евгения Владимирова за врата, тя се обърнала към него, съборил я на земята и почнал да я души. След убийството той отишъл с велосипед на бул. " България " в региона на метростанцията и изхвърлил телефона на брачната половинка си, а пред служителите на реда споделил, че може да спомага и по-късно да покаже къде тъкмо е оставил апарата.

Психологът Тодор Тодоров също е участвал на разпита, само че униформените не знаеха по чия самодейност е бил поканен и в какво качество, защото той не работи в системата на Министерство на вътрешните работи.

" Беше относително спокоен. Говорихме си в самото начало за връзката им, в следствие стартира да споделя. Разказа по какъв начин е увил главата на Евгения Владимирова с домакинско стреч фолио, с татко си са напъхали тялото в куфара ", описа служителят на реда, разпитвал Орлин Владимиров.

Другият чиновник на реда, който е водил разпита на Пламен Владимиров описа, че в предходни диалози сред бащата и сина Орлин Владимиров е споменавал, че има планове да умъртви брачната половинка си. Възрастният мъж не е загатнал пред служителите на реда дали се е опитвал да го разубеди.

" След телефонното позвъняване му станало ясно, че по някакъв метод Орлин Владимиров е съумял да й навреди. Отишъл с автомобила си. Видял е куфара и му е оказал помощ да го смъкна в автомобила. Преди това е ходил в региона на хвостохранилището и той му е прочут около негов прочут риболовец. С Орлин също са посещавали местността, само че не сподели по какъв мотив и по кое време ", описа полицейският чиновник. По думите му, бащата на Орлин Владимиров е бил смутен, само че е дал показания. " След като ни описа главната част, мисля, че му олекна ", добави служителят на реда.

Бивш сътрудник на Пламен Владимиров също даде показания пред съда. Мъжът е работил с него до края на 80-те и началото на 90-те години, а в този момент работи на бензиностанция в Перник. " Пламен идваше постоянно да се виждаме и да пием кафе. Един ден дойдена бензиностанцията и сподели: " Снаха ми изчезна ". Дори се разплака. Обясни ми, че е почнало търсене, имало група във фейсбук, другари и познати я търсили, обадили са се и на полицията ", описа приятелят на Владимиров.

" Познавам Орлин от дете, а брачната половинка му съм я виждал един път за час-час и половина ", описа пред съда приятелят на Пламен Владимиров. В разпита си пред проверяващите той е разказал, че " от 20-тина дни Пламен Владимиров е половин човек поради терзанието към изгубването на снаха му ".

 Криминалният езиковед Христина Шушкоф за думите, които споделят всичко, и по какъв начин да открием лъжата Криминалният езиковед Христина Шушкоф за думите, които споделят всичко, и по какъв начин да открием лъжата

Показания пред съда дадоха и охранители на хвостохранилището и региона към ВЕЦ-а, където е бил открит куфарът, както и две поемни лица, които са участвали на процесуално следствените дейности.

" Видях куфара, беше мрачен и завит с домакинско стреч фолио. Не съм го пипал, не съм го отварял. Веднага се обадих на защитата на ВЕЦ-а да се свържат с полицията, тъй като допуснах, че са оставили координати. Около две седмици по-рано служители на реда от София идваха да питат къде в региона може да е изхвърлен куфар и питаха дали сме намирали. Обадихме им се незабавно и пристигна екип криминалисти. Бях там когато го отвориха, само че не съм гледал. Нямах изключително предпочитание, а и ме предизвестиха, че други хора са поемни лица и не мога да бъда по едно и също време и очевидец, и поемно лице ", описа един от чиновниците, които са обхождали региона на хвостохранилището.

33-годишната Евгения Владимирова беше оповестена за търсене на 13 октомври 2021 година, когато е била убита, а тялото й - изхвърлено във водоем край Перник. Според обвинителния акт тя е душена с ръце и със стреч фолио от брачна половинка си в дома им в столичния кв. " Лагера ". Тялото бе открито месец по-късно - през ноември, когато проверяващите задържаха брачният партньор на жертвата и татко му. Прокуратурата повдигна обвиняване за убийството й на Орлин и на татко му Пламен Владимиров, който съгласно доказателствата на прокуратурата е натоварил тялото й в куфар, който изхвърлил в хвостохранилище край Перник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР