Телефоните на испанския министър-председател Педро Санчес и на неговата министърка

...
Телефоните на испанския министър-председател Педро Санчес и на неговата министърка
Коментари Харесай

Подслушвали испански премиер с израелски шпионски софтуер

Телефоните на испанския министър-председател Педро Санчес и на неговата министърка на защитата Маргарита Роблес са били нелегално подслушвани " извън " благодарение на израелския шпионски програмен продукт " Пегас ", заяви испанското държавно управление, представено от Агенция Франс Прес.

Нелегалното прониквани в мобилните апарати е станало през май и юни предходната година, написа испанският ежедневник " Ел Паис ". Според него от смарт телефона на Санчес хакерите са откраднали 2,6 гигабайта информация при първата офанзива и 130 мега байта при втората. Информацията извлечена от устройството на Роблес е по-малко.

Тревожното в двата случая е, че не се знае предметът на откраднатите данни. Атаката е била по служебните, а не по персоналните номера на двамата. Властите са почнали инспекция на мобилните телефони на всички членове на изпълнителната власт.

" Когато споделяме външни намеси, имаме поради, че те са непознати на държавните организации и нямат правосъдно позволение от нито един формален орган. Ето за какво ги класифицираме като противозаконни и външни. Засега не сме завършили инспекцията на терминалите на държавното управление като цяло”, сподели Феикс Боланьос, министър, който дава отговор за връзките на министър-председателя с Народното събрание и с министерствата, представен от " Ел Паис ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР