Телефонът ни е най-мръсното нещо, до което ръцете ни ще

...
Телефонът ни е най-мръсното нещо, до което ръцете ни ще
Коментари Харесай

Как да почистваме телефона си и колко често да го правим

Телефонът ни е най-мръсното нещо, до което ръцете ни ще се допрян през днешния ден. Дори седалката на тоалетната паница има по-малко бактерии. А разнообразни проучвания потвърждават, че по повърхността на огромно % от апаратите, без които не можем, най-обезпокоявано си живее и бактерията ешерихия коли, която може да докара до съществени здравословни проблеми.

Именно по тази причина е значимо не само редовно да зареждаме смарт телефона, само че и да го почистваме задоволително постоянно и задоволително добре, с цел да не се превърне той в причина за посещаване в лекарския кабинет. Особено в моменти, в които циркулират всевъзможни грипове и вируси. Ето какво ни е належащо и какъв брой постоянно е добре да повтаряме процедурата.

Според американския микробиолог Чарлз Герба, както измиваме ръцете си след всяко излизане на открито, по този начин би трябвало да почистваме и телефона си. Това несъмнено е оптималният вариант, за който обаче едва ли ще имаме нерви и задоволително време. Затова и по един път дневно да го вършим, отново е за предпочитане, в сравнение с по-рядко.

Първата стъпка в почистването е премахването на калъфа на телефона - да, микробите могат и под него да се крият. Взимаме леко навлажнена микрофибърна забрадка и деликатно избърсваме всеки милиметър както от екрана, по този начин и от корпуса. 

За да премахнем огромна част от тези над 10 хиляди типа бактерии, които най-вероятно си живеят върху нашия смарт телефон, би трябвало да използваме по-тежка артилерия. Като да вземем за пример дезинфекциращи кърпички или памучен тампон и дезинфектант.
 Снимка 648884
Старателно първо почистваме по-труднодостъпните места - копчетата или към жаковете да вземем за пример. Отново сме премахнали калъфа и го измиваме първо с топла вода, а по-късно и с дезинфекциращия продукт. Подсушаваме всичко с микрофибърна забрадка, с цел да не останат неприятни следи.

За да избегнем повреди на устройството е значимо да внимаваме дезинфектантът да не попадне вътре в отворите, както и да попиваме непотребната течност след разчистване, написа lifestyle.bg. Също по този начин е целесъобразно телефонът да е изключен, до момента в който го почистваме, и да включим чак откакто е изцяло пресъхнал.

Докато мокрите кърпички с алкохол могат да се използват за външно разчистване на всички смарт телефони, не същото може да се каже за дезинфектантите за ръце. Те постоянно съдържат разнообразни аромати или други добавки, по тази причина не са целесъобразни за задачата. Трябва да заобикаляме и потреблението на домашен препарати като тези за стъкло да вземем за пример, както и на чист алкохол за стерилизация, разясняват от Reader`s Digest.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР