Телата на още петима миньори, загинали при експлозия в мина

...
Телата на още петима миньори, загинали при експлозия в мина
Коментари Харесай

Спасителни екипи продължават да вадят тела след експлозията в сибирска мина

Телата на още петима миньори, починали при детонация в мина в сибирския регион Кемерово бяха отрити при продължаващата избавителна интервенция.

Те са открити на дълбочина от 365 метра и спасителите е трябвало да изминат близо 5 км, с цел да стигнат до тях. Общият брой на жертвите е минимум 51.

Инцидентът стана в четвъртък в мината "Листвяжная " в района Кузбас. Според локалните управляващи детонацията е от зародил огън.
 Снимка от дрон демонстрира по какъв начин наподобява региона от високо
Шестдесет души бяха ранени и приети в болница, а общо 239 миньори бяха сполучливо евакуирани. 32 тела към момента не са изведени на повърхността.

В събота група миньори от мината споделиха пред публицисти, че постоянно им се дават измервателни уреди за премерване на равнищата на метан в мината, които са били подправени, с цел да дадат по-ниски показания.
 Изглед от повърхността в зоната предприятието
Въпреки това, оборудването е записало повишено равнище на метан, както през август, по този начин и по-рано този месец. Миньорите предоставиха фотоси и видеозаписи, показващи хипотетичните нарушавания.

Миньорите също по този начин настояват, че през първите 90 минути след детонацията на мястото на случая не са пристигнали коли за спешна помощ или спасители и единствено други миньори са почнали да оказват помощ на тези, които към момента са подземен.
 Сградата на рудник
Образувани са две наказателни каузи по обвинявания в нарушавания на сигурността и незаконна немарливост, а петима души – шефът на мината, неговият заместител, директният началник на обекта и двама държавни инспектори по сигурност – са задържани и упрекнати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР