Текущите ремонти на читалища, кметства, здравни служби, черкви, улици и

...
Текущите ремонти на читалища, кметства, здравни служби, черкви, улици и
Коментари Харесай

Община Монтана стартира ремонти за половин милион лева в селата

Текущите поправки на читалища, кметства, здравни служби, черкви, улици и гробищни паркове в 23-те села на община Монтана са почнали, заяви кметът Златко Живков.
Става дума за към 60 обекта, а планирането средства тази година за строителния сезон в селата са близо половин милион лв.. През последните 40 дни са извършени годишни общоселски отчетни събрания. Кметът Живков е взел участие във всичките.
Основен акцент в капиталовата стратегия на община Монтана в селата остават публичните здания и пътищата. Все по мъчно се взема решение казусът с автобусният превоз до дребните обитаеми места. Фирмите не желаят да обслужват линиите, поради конкуренцията на таксиметровите превозвачи, които возят на цената на билета, посочи Живков. Един от най-разискваните въпроси във всички села е положението на гробищните паркове.
Тревожен е фактът, че от ден на ден гробове са изоставени от околните на умрелия и подържаното им е оставено напълно в ръцете на селските кметове. Между 10 и 12 хиляди лв. се отделят от бюджета на общината за почистването на един гробищен парк. В тази връзка кметът Живков прикани хората, да пазят паметта на мъртвите и изпълнят дълга си като почистят си гробовете на починалите си родственици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР