Текат засилени проверки на Агенцията по храните на границата, в

...
Текат засилени проверки на Агенцията по храните на границата, в
Коментари Харесай

БАБХ се хванаха за главата, откриха много нарушения по Великден

Текат засилени инспекции на Агенцията по храните на границата, в комерсиалните вериги и на пазарите. Част от тях са свързани с опита на страната да понижи цените и да приключи нелоялните практики.

„ Проверките по великденските празници демонстрираха редица нарушавания – артикули с изминал период на валидност, погрешно показване на произхода на месо и погрешно предпазване на храната ”, посочи по Народоосвободителна въстаническа армия доктор Галя Викьова, заместник-изпълнителен шеф на БАБХ. Тя изясни на феновете, че печатът на българското месо е наследник, като написа BG, а на вносното е с червен. И добави, че инспекциите ще продължат и по време на Гергьовден.  

За концепцията „ Свежо прясно мляко ”:

„ Това е един план за условия към млечните артикули. Все още се разисква. В него ще има определение какво тъкмо е свежо прясно мляко и какъв ще бъде срокът му на валидност ”, изясни Викьова.

Относно качеството на украинското зърно, тя сподели следното:

„ Извършва се документална и физическа инспекция. Изпитват се разнообразни индикатори. Има освободени колета. Лабораторните изпитвания не демонстрират отклонения. При фитосанитарния надзор са открити 3 колета с пшеница, в които е открито съществуване на вредители – бръмбари ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР