Тежки предизборни пазарлъци за обща листа на предстоящия вот през

...
Тежки предизборни пазарлъци за обща листа на предстоящия вот през
Коментари Харесай

Сделка или не: Патриотите рекетирали Бойко Борисов за 20 места в парламента

Тежки предизборни пазарлъци за обща листа на идния избор напролет текат сред водачите на „ Обединени патриоти” и ГЕРБ. "Патриотите” упорствали пред Бойко Борисов да получат 20 избираеми места, той обаче бил безапелационен, че могат да се надяват единствено на 7.
Миналата седмица водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов изпусна репликата, че Оперативна програма ще се коалират с ГЕРБ на изборите. Малко по-късно заместникът му Искрен Веселинов го опроверга с изказванието, че Вътрешна македонска революционна организация ще се борят независимо за Народното събрание. Всъщност, разминаването сред двамата не е плод на противоборство, а огледало на динамичните и непредсказуеми договаряния сред обединенията.
По неофициална информация „ Патриотите” поискали от Борисов 20 избираеми места въз основата на 7% от гласовете - колкото им отреждат актуалните социологически изследвания.
Премиерът обаче попарил упованията им с аргумента, че тази социология не дава отговор на истината.
„ Първо, не сте „ обединени” патриоти, второ – едните ви няма на картата, другите съществувате единствено на книга. А и не се знае на следващия ден на Волен какво ще му скимне и няма да може да изкарате и 1%”, отрязал ги Борисов.
Но поради това, че са работили добре по време на мандата, бил податлив да им се отблагодари със 7 места в Народното събрание. Идеята за обща листа по принцип удовлетворявала и двете страни, тъй като всички били наясно, че на идните избори няма по какъв начин да получат резултати, каквито имат в този момент.
Лошата вест, че Каракачанов и Валери Симеонов могат да се надяват единствено на 7 народни представители обаче разпалила с нова мощ враждата сред тях и възобновила борбата кой е по-близък до сърцето на Борисов.
И на двамата им било витално значимо да се окичат с още един депутатски мандат и имунитет, тъй като не се знае какво ще се случи при идната настройка на властта.
„ И Каракачанов, и Симеонов осъзнават, че са неизбираеми - другояче нямаше да търсят колаборация с ГЕРБ. На тях им е ясно, че нямат никакъв късмет да прескочат границата сами”, разяснява политик, осведомен в елементи с политическите покупко-продажби сред тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР