Тежка техника премахва 3-метровите наноси по улиците на Каравелово, съобщи

...
Тежка техника премахва 3-метровите наноси по улиците на Каравелово, съобщи
Коментари Харесай

Техника изрива 3 метра наноси по улиците на Каравелово

Тежка техника отстранява 3-метровите наноси по улиците на Каравелово , заяви bTV. Това стана седмица след наводнението, което аргументи тежки последствия.  Доброволци също оказват помощ на хората да разчистят дворовете си .

Припомняме, поради проливен дъжд и непочистени речни корита на 2 септември бяха наводнени карловски села - с. Каравелово, с. Слатина, с. Богдан, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене.

В село Каравелово стопани и доброволци имат потребност от колички и лопати, надяват се дребни багерчета да могат да изриват тинята от домове и дворове. Макар да изгребват тинята от домовете си жителите на селото нямат изясненост общината или страната какво ще направи за възобновяване на имуществото им.
 Спира всякаква сеч във водосбора на наводнените села в Карловско
Спира всякаква сеч във водосбора на наводнените села в Карловско

с. Каравелово, с. Слатина, с. Богдан, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене

Същевременно инж. Димитър Куманов от риболовно съдружие " Балканка " съобщи, че огромните наводнения в трите села в Карловско са типично проявяване на резултата от климатичните промени. Според него това ще е още по-изразено в бъдеще. Дълги интервали на суша и къси и бурни интервали на потопи - все по-често ще се случва. Лошото е, че това е в планетарен мащаб, изясни Куманов.

" Именно дърветата са понижили скоростта на течението и са задържали вода. Тя се е разляла в нивите на безвредно място вместо да отиде в село Баня и надолу в Трилистник. Ако не беше гората, последното село несъмнено щеше да е в Егейско море ", сподели инж. Куманов. Причина за бедствието в селата може и да е сеч, само че може и да е едно дърво, което е паднало и не е почистено на време, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР