Тежка техника, доброволци, служители на Агенция Пътна инфраструктура, на тол

...
Тежка техника, доброволци, служители на Агенция Пътна инфраструктура, на тол
Коментари Харесай

След наводненията: Продължават да разчистват щетите в Карловско

" Тежка техника, доброволци, чиновници на Агенция " Пътна инфраструктура ", на тол ръководството, пожарната и военнослужещи не престават да разчистват потърпевшите от наводнението села в Карловско.
 Българска телеграфна агенция
Осигурени са питейна вода и храна за всички нуждаещи се, електричеството се възвръща поетапно в обитаемоте места ", заяви пред публицисти след съвещание на Кризисния щаб в село Каравелово кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.

" За през днешния ден разполагаме с 10 самосвала, 6 верижни багера в Каравелово и Богдан, а в село Слатина ще има 4 самосвала и 4 багера ", разяснява Кабаиванов. " Над 10 частни компании са се присъединили с техника. Ще имаме потребност от техника и хора най-малко през идващите два месеца, провалите са огромни и би трябвало двор по двор и улица по улица да се чистят ", добави той.

 Българска телеграфна агенция

" Допълнително 13 самосвала, 40 чиновници на тол ръководството и 20 служащи от " Автомагистрали " се включват в акцията по почистването на селата Богдан, Каравелово и Слатина ", сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов. 
 Българска телеграфна агенция
Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и от Авиобазите в Граф Игнатиево и Крумово са разпределени в Каравелово и Слатина по 20 души и 40 в Богдан.

В момента най-важното е да поправяме коритото на реката, тъй като няма такова, разяснява кметът на най-засегнатото село Богдан - Христо Иванов. По думите му няма бедстващи хора . Има потребност от вода, самун и консерви.

 
Вчера успяхме от доста къщи да изведем тинята на пътя и хората са по-спокойни, к аза Славка Червенкова, кмет на село Каравелово. Предстои да се стартира изпомпване с пожарната на водите от мазетата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР