Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания

...
Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания
Коментари Харесай

Кубрат Пулев с тежка контузия. Мачът срещу Джошуа може да бъде отложен

Тежка травма за Кубрат Пулев тъкмо 13 дни преди дълго чакания конфликт за международната купа по бокс в тежка категория за експерти против Антъни Джошуа в Кардиф, оповестява БТВ. Срещата на „Принсипалити стейдиъм“ в столицата на Уелс е на 28-ми октомври, а за нея към този момент има разпродадени 75 000 билета.

Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове откри, че Кобрата е с отчасти скъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Състояние, което лишава месец за възобновяване.

Травмата Пулев е получил при спаринг още преди 10 дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в немската столица. По негово предпочитание обаче травмата е била защитавана в загадка. Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до най-малко, той не нанася удари на подготовка и спарингите му са краткотрайно прекратени.

Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински проучвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че би трябвало да стане здравно знамение, с цел да може той да бъде вдигнат на крайници.

В случай че Пулев не е подготвен за дуела, следва да бъдат известени щабът на противника и трите организации, чийто пояси държи английският първенец. Очаква се да бъде планувана нова дата – през ноември или декември.

Ситуацията може да се окаже много неприятна за българските почитатели на бокса, които имаха намерение да посетят зрелището. Билетите им сигурно ще бъдат презаверени, само че остава открит въпросът със сумите за резервации на самолетни билети и хотели.

Това е първият случай, в който боксов мач при експертите се анулира поради контузия на Пулев. През 2014 година Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за международната купа сред двамата от 6 септември за 15 ноември.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР