Тежка катастрофа между автобус с румънска регистрация и лека кола

...
Тежка катастрофа между автобус с румънска регистрация и лека кола
Коментари Харесай

Пътни експерти: Държавата няма план за справяне с катастрофите

Тежка злополука сред рейс с румънска регистрация и лека кола стана в нощта на 6 август на пътя Велико Търново - Русе, в сектора сред селата Куцина и Поликраище.

По данни на Богдан Милчев от Института по пътна сигурност от 2 до 8 август има повече от 70 тежки катастрофи с 13 починали и над 90 ранени. " В момента се намираме в невиждана рецесия на транспортната ни система. ДАПБ няма проект за ръководство на рисковете и го желаеха от нас. Тунел " Железница " е подготвен, само че не се вършат геоложки изследвания поради свлачищата. Трябва да има екшън проект, който да включва засилен надзор на придвижването по време на придвижване с нови средства ", счита той по Нова нюз.

Според пътния специалист инженер Живко Гелков на доста места липсва маркировка, а тя изчезва, защото е нанесена с некачествени материали. " Има справедливи и субективни фактори въздействат за пораждане на злополука. Основното е човешка неточност. В сектора на злополуката има доста дървета и шубраци, а това лимитира видимостта. Пътният знак за ограничаване от 60 км/ч не взема решение казуса с видимостта ", уточни той. По думите му в АПИ има конструкция, а и в пътните служби по области има хора, виновни за пътната сигурност, а не БГ Тол и на КАТ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР