Тежък случай на домашно насилие в Бобов дол, заснет от

...
Тежък случай на домашно насилие в Бобов дол, заснет от
Коментари Харесай

Жертвата на домашно насилие в Бобов дол иска мъжът ѝ да бъде освободен

Тежък случай на домашно принуждение в Бобов дол, сниман от детето на жертвата. 24-часово търсене и арест последва публикуването в обществените мрежи на клип, сниман от 12-годишно момиче, в който се вижда по какъв начин татко му пребива майка му.

Пред Bulgaria On Air битата жена изясни, че не се е случило нищо кой знае какво и такива проблеми има във всяко семейство. Тя упорства мъжът ѝ да бъде освободен и е безапелационна, че в никакъв случай няма да подаде тъжба против него.

Майката на пострадалата, която качила видеото в обществените мрежи, изясни пред NOVA, че щерка ѝ, е подвластна от мъжа, който редовно я тормозел.

Жената прецизира, че след побоя, сниман на клипа, внучката ѝ ѝ звъннала по телефона. Тя пробвала да се свърже с щерка си, само че тя не дала отговор.

" Детето ми изпрати клипа и беше написала " Виж ". В момента, в който отидох в жилището, шурей ми беше много нападателен. Помолих го да напусне, защото жилището е на щерка ми и е предоставено от мен. Той си събра багажа и излезе. Не мога да схвана за какво щерка ми не желае да подава тъжба. Според мен е взаимозависимост, той знае по какъв начин да я манипулира. Искам да я остави на мира и тя да живее умерено ”, посочи майката на потърпевшата.

Съвсем друга версия описа майката на мъжа. Тя посочи, че тормоз и принуждение е имало, само че то не е било от мъжа към дамата, а от дамата към мъжа.

„ Случаят не е подобен, какъвто ги разказват. Скарали са се, в клипа е снимано единствено той по какъв начин е удря, само че в действителност версията е, че тя му е протегнала ръка с нож и е желала да го намушка в корема. Той в никакъв случай не я е бил ”, добави майката на мъжа.

Той беше арестуван в София след 24-часово търсене. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване.

Съпругата му е подавала тъжба против него през 2019 година И тогава сигналът бил за побой. Впоследствие обаче дамата се отказала от показанията си и по случая не е било формирано досъдебно произвеждане.

През годините мъжът е осъждан за това, че намерил непозната движимост и не я върнал. Има и наложена санкция от 1000 лева за безчинство. Какво ще бъде наказването му в този момент, зависи от степента на контузиите на пострадалата.

„ Няма осъществена здравна експертиза, която да квалифицира действието - дали то ще бъде по алинея 1, където наказването е отнемане от независимост до три години, или по алинея 2, където се планува затвор до една година ”, сподели във вторник представителят на Районната прокуратура в Кюстендил Крум Крумов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР