Технологиите и здравеопазването винаги са били тясно свързани. Напредъкът, постигнат

...
Технологиите и здравеопазването винаги са били тясно свързани. Напредъкът, постигнат
Коментари Харесай

Samsung поддържа дигитална диагностика на Алцхаймер чрез Galaxy Tab S8+

Технологиите и опазването на здравето постоянно са били тясно свързани. Напредъкът, реализиран в науката, образува основата на актуалната медицина – от ранна диагностика до интервенции и лекуване на болести.

Технологични компании като Apple се концентрираха върху усъвършенстването на здравните функционалности в своите артикули. А в този момент сходно решение е взето и от Южна Корея – Samsung разгласи, че поддържа цифрова диагностика на Алцхаймер посредством потреблението на Galaxy Tab 8+ Enterprise Edition.

Швейцарският филиал на компанията си сътрудничи с Bottneuro AG, стартъп за медицински технологии, с цел да организират проучвания за диагностика на Алцхаймер. Bottneuro създава технология, която разпознава мозъчната област посредством 3D МРТ (магнитно-резонансна томография) и ПЕТ (позитронно-емисионна томография) данни, като организира електронно проучване на мозъка посредством създадения невростимулатор Mia Mind. Всъщност Galaxy Tab S8+ се употребява за ръководство на невростимулатора и предаване на данни за лекуване. Тази разработка прави ранната диагностика доста по-лесна и налична.

Крайното решение след извършеното проучване ще бъде предоставено на пациенти в лечебни заведения в Швейцария. Samsung възнамерява да достави 100 продукта Galaxy Tab S8+ през юни, като броят на доставките ще се усили с до 2500 единици до края на тази година. Компанията има за цел да разшири предлагането на артикули в разнообразни райони, в това число Европа, през идната година.

Използването на цифрова диагностика за заболяването на Алцхаймер става все по-важно поради застаряването на популацията в международен мащаб. Според Световната здравна организация, сега има към 50 милиона души по света с деменция, а най-често деменцията прераства точно в заболяването на Алцхаймер. През 2021 година се планува броят на хората с деменция да бъде почти 55 милиона, като се чака да стигне до 78 милиона до 2030 година и до 139 милиона до 2050 година поради застаряващото население в международен мащаб.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР