Технологичният гигант Nokia потвърди в понеделник, че е избрана от

...
Технологичният гигант Nokia потвърди в понеделник, че е избрана от
Коментари Харесай

Nokia ще изгради на Луната мобилна клетъчна мрежа за НАСА

Технологичният колос Nokia удостовери в понеделник, че е определена от НАСА на Съединени американски щати за създаване на първата по рода си, заяви БНР.
Финландската компания означи, че ще употребява пионерските нововъведения на нейното отделение Bell Labs " за създаване и внедряване на първото ултра-компактно, нискоенергийно, галактическо изцяло LTE покритие (за 4G мрежа) на лунната повърхнина до края на 2022 година ".
 Ново изследване разкрива загадка за възрастта на Луната Ново изследване разкрива загадка за възрастта на Луната
Смята се, че Луната се е образувала, когато обект с размер на Марс е блъснал младата Земя преди милиарди години. Точният механизъм и вре...
От Nokia прибавиха, че ще си партнират с Intuitive Machines (компания за снабдяване на дребни търговски потребни товари на повърхността на Луната) за консолидиране на мрежата, която ще се самоконфигурира при разрастване в нейния лунен уред и
" Надеждните, устойчиви и информационни мрежи с огромен потенциал ще бъдат основни за поддържането на стабилно човешко наличие на лунната повърхнина. Чрез построяването на първото висококачествено безжично мрежово решение на Луната, Nokia Bell Labs още веднъж ще сложи знамето за реформаторски нововъведения отвън стандартните ограничавания ", съобщи техническият шеф на Nokia Маркъс Уелдън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР