Технологичният гигант Microsoft откри в Полша първия си в Централна

...
Технологичният гигант Microsoft откри в Полша първия си в Централна
Коментари Харесай

Microsoft отваря свръхмодерен облачен дейта център в Полша

Технологичният колос Microsoft откри в Полша първия си в Централна и Източна Европа център за облачна обработка на данни. Свръхмодерният клауд на Microsoft е ситуиран на три самостоятелни местоположения към столицата Варшава, всяка от които се състои от един или повече центъра за данни.

Облачният хъб край Варшава е част от плануваните вложения на Microsoft в Полша в размер на 1 милиард $. За тях бе оповестено още през 2020 година

Microsoft споделя, че ще даде на бизнеса бърз и благонадежден достъп до облачни услуги, ускорявайки цифровизацията на стопанската система и укрепвайки устойчивостта и сигурността на данните.

Ралф Хауптер, президент на Microsoft за Европа, Близкия изток и Африка, и полският министър председател Матеуш Моравецки оповестиха дружно старта на облачния район. Полският министър председател направи и отпратка към войната в Украйна.

Войната в Украйна ни накара всички да осъзнаем какъв брой значима е киберсигурността и отбраната против потока от подправени вести и пропагандни трикове, в които Русия превъзхожда “, сподели Моравецки, с цел да подчертае, че най-съвременната нова услуга на Microsoft усъвършенства сигурността.

Всяко от трите места ще разполага с най-малко един център за предпазване и обработка на данни, построен в сходство с ограничаващите разпореждания на Полша за предпазване на данни. Тя е измежду страните с най-голямо IT наличие в публичната си сфера, като доста услуги са налични онлайн.

Новата инвестиция в центровете за данни идва „ в отговор на възходящото търсене на високопроизводителни калкулации и бърз и благонадежден достъп до облачните услуги на Microsoft “, се споделя в изказване на колоса.

Моравецки акцентира, че това демонстрира доверието на вложителя в Полша след 30-годишното му наличие там.

Microsoft сподели в изказване, че е „ ангажимент да продължи да поддържа софтуерното развиване на обществото, бизнеса и стопанската система на страната “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР