Технологичният гигант “Гугъл” се бори с нов огромен хакерски проблем.

...
Технологичният гигант “Гугъл” се бори с нов огромен хакерски проблем.
Коментари Харесай

1 млрд. души могат да бъдат хакнати през календара на “Гугъл”

Технологичният колос “Гугъл” се бори с нов голям хакерски проблем. Има заплаха към 1 милиарда души, които употребяват календара на компанията, да бъдат хакнати посредством предложения са събития, изпратени по имейл адрес.

Пробивът в сигурността идва от автоматизираното прибавяне на събития в “Гугъл” календара, когато получим покана за него по имейл. Тези предложения, даже и неприети, излизат като увещание в приложението на календара ни. Ако потребителят избере да отвори поканата, той е препратен към официално-изглеждаща страница, която изисква негови персонални и финансови данни.
Глоба за " Google " и " ЮТюб " поради събирани данни на деца под 13 година Наложената глоба е рекордна за такива проблеми – 170 милиона $
“Наясно сме за спам офанзивата, която се случва в календара ни и работим, с цел да я отстраним”, обявиха от компанията.

“Гугъл” поучават в случай че получим съмнителна покана за събитие в кутията със известия на календара ни, да ги докладваме като спам. Това ще отстрани всички събития от този уредник от календара ни.

Около 1,5 милиарда души от 143 страни употребяват пощата и календара на “Гугъл”, които са безвъзмездни за всеки, който записва профил в услугите на компанията.
" Уикипедиа " е станала обект на хакерска атака Засегната е била съвсем цялата територия на Европа
Спам офанзивата е записана за първи път през 2017 година, само че от “Гугъл” чак в този момент адресират казуса.

Новият вид офанзива е доста сполучлив, тъй като когато получим публична покана и известие в “Гугъл” календара, тя наподобява по-малко съмнителна в сравнение с спам имейлите, които получаваме на електронната си поща.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР