Технологичният гигант Google купи компанията Fitbit за 2,1 милиарда долара,

...
Технологичният гигант Google купи компанията Fitbit за 2,1 милиарда долара,
Коментари Харесай

Google купи Fitbit за 2.1 млрд. долара

Технологичният колос Гугъл купи компанията Fitbit за 2,1 милиарда $, оповестява The Verge. Fitbit е компания, която предлага софтуерни фитнес гривни, а техните устройства са едни от най-използваните в целия свят. Съгласно съглашението Fitbit ще се причисли "към самия Гугъл " - сходно на обстановката с Nest, която в този момент е напълно под контрола на софтуерната компания, а не както при Alphabet, която остана като настрана поделение на корпоративната конструкция.

В придобиването има доста смисъл: Гугъл прекара години в опити (и значително неуспешни) да пробие на пазара за интелигентни носими устройства със своята Wear OS платформа, само че софтуерната компания се бори да реализира преобладаващо въздействие. Хардуерните избори на Fitbit постоянно са били страхотни, което дава на Гугъл доста по-силна основа за създаване на бъдещи устройства, които да интегрира в Android. Силният фокус на Fitbit върху следенето на фитнес положението на потребителя би могъл да бъде интегриран и в съществуващите приложения на Гугъл Fit на Гугъл, предлагайки на софтуерния колос солидна опция на Apple Watch да вземем за пример. „ Създадохме марка, която оказва помощ на повече от 28 млн. консуматори по целия свят, разчитащи на нашите артикули, да живеят по-здравословно и по-активно “, споделя Джеймс Парк, съосновател на „ Фитбит “.

Покупката на Fitbit не е единствената инвестиция, която Гугъл е направил в областта на носимите електронни джаджи, които могат да бъдат вградени в облеклата или носени по тялото като аксесоар. В началото на годината, през януари, компанията похарчи 40 милиона $ за закупуване на технология за интелигентни часовници от Fossil, основана на софтуерен развой, който Fossil закупи при противоположното закупуване на Misfit през 2015г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР