Техногигантът Google ще плати 391,5 млн. долара в споразумения с

...
Техногигантът Google ще плати 391,5 млн. долара в споразумения с
Коментари Харесай

40 щата осъдиха Google за 391 млн. долара

Техногигантът Гугъл ще заплати 391,5 млн. $ в съглашения с 40 щатски прокурори от 40 разнообразни щата в Съединени американски щати, заяви Ройтерс. Обвинението е, че компанията е заблудила потребителите, които са изключили настройките за локация и са смятали, че Гугъл не ги следи.

Всъщност изключването на " История на локация " не значи, че Maps или Search услугите не записват къде се намираш при търсене. Премахването на тези данни е допустимо, само че много комплицирано, а Гугъл ги предоставя в анонимизиран тип на рекламодатели.

Разследването стартира против Гугъл още през 2018 година по отчет от " Асошиейтед прес " и докара до серия от каузи в съвсем всеки американски щат. Преди месец бе решено дело в Аризона, на която Гугъл заплати 85 млн. $, текат към момента каузи във Вашингтон, окръг Колумбия, щата Вашингтон, Индиана и Тексас. Подобни каузи се водят и от регулатори в други страни.

В Съединени американски щати това е най-голямото съглашение сред щати и обществена компания до момента.

Гугъл признава ненапълно виновността си и дава обещание да обезпечи по-прозрачно локализиране и по-удобни принадлежности за тези, които не желаят да бъдат следени от услугите ѝ.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР