Техниката за електронен паспортен контрол на „Летище София” е да

...
Техниката за електронен паспортен контрол на „Летище София” е да
Коментари Харесай

Абсурд с техниката за паспортен контрол на „Летище София”

Техниката за електронен паспортен надзор на „ Летище София” е да спре да действа, тъй като няма кой да я поддържа, оповестява NOVA, цитирайки източници от „ Гранична полиция”.

Ако сте жител на Европейския съюз и пътувате с паспорт, можете да избегнете опашките като ползвате техниката за електронен надзор. От пет години такава инсталация има и в България. Но в най-хубавия случай, вместо трите автоматизирани гишета, работи единствено едно.

Откриха новия път до летището

Летище София означи връх и скара депутатите

Прекратиха процедурата за концесия на Летище София

Техниката, купена с европейски средства, коства половин лв. и от 2016 година е отвън гаранция. Въпреки плануваните за задачата 70 000 лева годишно, няма претенденти за осъществяването на следгаранционната поддръжка.

„ В момента никой не поддържа тази техника. Към сегашния миг се поддържа от сътрудниците на летището. 33 хиляди от началото на годината са минали през електронното гише. Само от едното”, показва старши комисар Бисер Костадинов, зам.-директор на „ Гранична полиция”.

Договорът с австрийската компания, построила системата, е подписан без да е ясно кой ще поправя апаратурата след гаранционния интервал. А в това време компанията към този момент няма представители у нас. Три разнообразни компании са построили системите за електронен паспортен надзор на летищата в София, Варна и Бургас. Техниката на морските летища работи и е още в гаранция.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР