Техническият директор на БФС Георги Иванов отговори на коментарите, породени

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов отговори на коментарите, породени
Коментари Харесай

Гонзо се оправда за издънката: Заставам зад думите си!

Техническият шеф на БФС Георги Иванов отговори на мненията, подбудени след вчерашното му изявление за състава на българския народен тим. Той обясни вчерашното недоумение на думи, извадени от подтекста. Иванов популяризира изказване до медиите и обществеността посредством Българска телеграфна агенция.

" Принципната ми позиция е ясна - в българския народен тим би трябвало да играят футболисти с български генезис и българско съзнание, без значение дали са родени в страната или не.

Заставам зад думите си, че желанието ми е да виждам България с български играчи и имам вяра, че футболната общност ще се съгласи с това. 

Наясно съм, че репликата ми може да бъде интерпретирана по всевъзможни способи, изключително когато е извадена от подтекста, само че за мен е значимо да се направи разлика сред клубни и национални тимове.

Докато в клубните можеш да трансферираш футболисти от целия свят - нещо, което и аз съм правил като шеф, в националните става дума за идея, която няма по какъв начин да бъде купена или подправена ", съобщи Иванов. 

Запитан дали думите му касаят и футболисти, които не са артикул на българските школи, техническият шеф на БФС акцентира: " В никакъв случай! Както знаете, в националните тимове към този момент играят състезатели, израснали в чужбина, като да вземем за пример даже сега се стараем да оформим документите на Лукас Петков от Бундеслигата. 

Има и още много играчи, които имат български корени, и които следим. Всички те са добре пристигнали, тъй като са наясно какво значи България, а и съм уверен, че българската аудитория ще ги одобри. Тъй че изрично не става въпрос за расово или етническо разграничаване, а за момчета, които схващат цената на националната фланелка ", приключи някогашният централен нападател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР