Техническият директор на БФС - Георги Иванов, коментира събитията, които

...
Техническият директор на БФС - Георги Иванов, коментира събитията, които
Коментари Харесай

Гонзо: Очевидно някой толкова иска властта, че е готов да я заплати с война

Техническият шеф на БФС - Георги Иванов, разяснява събитията, които се случват край Националната футболна база в Бояна. Известен факт е, че от 24 часа пред футболната централа има палатков лагер с протестиращи почитатели на ЦСКА, като към 20 индивида са се разположили край Околовръстното шосе на столицата, написа Gong.bg.

Иванов счита, че по този метод националните тимове не могат да се готвят обикновено в Бояна, като даде за образец селекцията ни до 19-годишна възраст, която въпреки всичко съкруши Черна гора в другарски мач, провеждащ се под звуците на нецензурни реплики.

Г-н Иванов, какъв е коментарът Ви за обстановката пред базата в „ Бояна “?
За мен е неприемливо да се случват сходни неща, защото те за следващ път вредят на футбола и на разпоредбите. На базата в „ Бояна “ всеки ден упражняват голям брой деца, които са уплашени и уплашени от протичащото се, а родителите им се тормозят за тяхната сигурност. Ако твърдим, че желаеме да помогнем на децата и да ги запалителен по футбола, това сигурно не е методът. Знаете ли, юношите до 19 години победиха Черна гора на фона на нецензурни викания и обиди единствено на няколко метра от тях. Никой не може да ме убеди, че това е обикновено. Протестиращите обаче настояват, че показват спокойно и демократично претенциите си... Самият митинг за мен е провокация, знам че текат усилени опити да бъдат привлечени и други агитки и фен-клубове, което лишава този митинг от достоверност – няма по какъв начин да обикаляш и да караш ентусиасти да опъват палатки пред Бояна в името на обща цел, когато тя е единствено твоя.

Как очаквате да се развие обстановката?
Първо - считам, че реакцията на общинските управляващи е неправилна. Те доста добре си дават сметка, че става дума за хора с избрана задача и че спорът, който те търсят като нищо може да избухне. Затова приканвам кмета Фандъкова и общинските съветници да вземат нужните ограничения и да осуетят опитите за ескалиране на напрежението. Очевидно някой толкоз желае властта, че е подготвен да я заплати с война, а аз изрично се опълчвам на това.

Тоест, не вярвате в искреността на митинга?
Категорично не! Намирам за лицемерно да използваш фен-групи и да ги манипулираш в своя изгода. Всичко в българския футбол е демократично и по разпоредбите. Не мисля, че палатковите лагери са съответният метод да обърнеш резултата в своя изгода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР